Seniorii localelor

299

Nu mai puţin de 325 de olteni cu vârste peste 70 de ani s-au implicat în alegerile locale de duminica viitoare, candidând pe liste pentru a reprezenta administraţiile localităţilor unde domiciliază.

Demonstrând că dorinţa de a face ceva pentru localitatea ta sau de a susţine un crez politic nu are vârstă ori, din contră, că în lipsă de candidaţi unele partide au apelat la candidaţi „de umplutură” pentru a-şi completa listele, neţinând cont de ridicolul pe care-l generează în localitate nominalizând persoane care abia se mai pot întreţine darămite să mai lupte pentru dezvoltarea comunei, pe listele pentru alegerile locale de duminică se regăsesc în Olt nu mai puţin de 325 de persoane.

3 lidere- toate femei, toate uneperiste, toate din Sîmbureşti

Decanele de vârstă ale alegerilor administraţiei locale din judeţul nostru sunt două, de 90, respectiv, 91 de ani. Ambele din localitatea Sîmbureşti şi ambele propuse de acelaşi partid- UNPR, respectând pe jumătate criteriile principale pe care mizează preşedintele Toma la alegerile acestea- tineri şi femei. Maria Olaru s-a născut în 1925, iar Elena Călugăroiu în 1926, fiind astfel senioarele alegerilor din judeţ. Tot la Sâmbureşti se regăseşte pe liste o altă decană, de data aceasta la categoria 80- 90 ani, categorie în care se încadrează 27 de olteni candidaţi. Dumitra Dragnea, născută în 1929 (87 de ani), candidează tot pe lista UNPR. Alături de tanti Dumitra, tot la vârsta de 87 de ani, îl regăsim pe liste pe candidatul PND Redea- Teodor Căpăţână. Cel mai vârstnic octogenar, născut în 1928 este peremistul Marin Bădilă, din Oporelu.
Au ales candidaţi octogenari: ALDE Bărăşti-Gherghina Liţoiu, PSD Corbu- Marin Raicu, PMP Coteana- Alexandrina Dima, UNPR Dobreţu- Dumitru Beldie, PND Ghimpeţeni- Ilie Gaiţă, PMP Gura Padinii. Marin Dodiţoiu, PNL Ianca- Vintilă Ghigheanu, PND Iancu Jianu- Ioana Dumitraşcu, PND Izvoarele- Nicolae Coşereanu, ALDE Mihăeşti- Traian Piţuru, UNPR Mihăeşti – Vasile Bişag şi Florea Duţă, PMP Oporelu –Ana Morcov şi Constantina Petrescu, PRM Oporelu –Marin Bădilă şi Ion Badea, PNL Optaşi-Măgura- Ion Gheorghe, PRM Balş –Constantin Lazăr şi Dumitru Chiriac, PSD Drăgăneşti-Olt-Constantin Safta, PNL Osica de Sus-Nicolae Tutelcă, PND Redea-Teodor Căpăţână, ALDE Şerbăneşti- Stancu Necşulescu, UNPR Sîmbureşti- Dumitra Dragnea, ALDE Şopârliţa- Gheorghe Dincă, UNPR Vitomireşti-Dumitru Cazan şi UNPR Vulpeni- Ion Mitrache.

Oporelu dă tonul

La categoria de vârstă 70- 80 de ani, pe listele oltene se identifică 296 de candidaţi.
Pe localităţi, cei mai mulţi aspiranţi la un loc de reprezentant al comunităţii locale cu vârste peste 70 de ani sunt din comuna Oporelu. Aici, PNL, PMP şi UNPR şi-au pus încrederea în 11 localnici din categoria 70- 80 de ani şi 4 din categoria 80-90 de ani. Într-un top al comunelor oltene unde partidele au ales să vină în faţa alegătorilor cu seniori care să-i reprezinte în legislativul local pentru următorii patru ani sunt:
– Oporelu: 11 candidaţi peste 70, 4 peste 80 ani;
– Coteana: 13 peste 70 ani, unul peste 80 ani;
– Mihăeşti: 10 peste 70 ani, 3 octogenari;
– Teslui: 9 septogenari;
– Brebeni, Morunglav şi Urzica- câte 7 septogenari.
Din judeţul Olt, candidează pe liste la alegerile de pe 5 iunie nu mai puţin de 7.947 persoane.