Propunere interesantă din partea lui Liviu Dragnea

196

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Giurgiu, că trebuie o analiză serioasă asupra întregului sistem electoral în România în aşa fel încât să avem alegeri doar din cinci în cinci ani.

‘Eu vreau ca după alegerile parlamentare, începând cu anul 2017, să generăm o dezbatere şi o analiză serioasă asupra întregului sistem electoral din România, pentru că avem preşedintele de ţară ales din două tururi, Parlamentul ales pe listă, primarul ales dintr-un tur, preşedintele de consiliu judeţean ales dintre consilieri. Eu rămân la propunerea să ne strângem toţi (n.r. întreaga clasă politică), să modificăm Constituţia şi, printre alte lucruri importante, inclusiv regionalizarea şi reorganizarea administrativă, să modificăm mandatele în aşa fel încât să avem în România alegeri doar din cinci în cinci ani, pentru că aşa cum este sistemul de alegeri la noi acum nu poţi să ai cinci ani de zile de pauză, de linişte, ca să poţi să construieşti ceva, atât într-o localitate, cât şi la nivel naţional. Sper să se înţeleagă lucrul acesta, dar anul viitor este anul în care putem face această dezbatere, nu în mod neserios şi brutal cum voiau liberalii să modifice legea cu două săptămâni înainte de alegeri, aşa ceva nu se poate’, a spus Dragnea, transmite agerpres.ro.
El a subliniat că important este să fie un sistem electoral coerent. ‘Nu asta e important, să fie două tururi, din punctul nostru de vedere, o să vedeţi rezultatele la aceste alegeri locale, două tururi nu ne afectau pe noi, poate să fie şi în trei tururi, nu asta e problema. Problema e să vedem cum putem face un sistem electoral coerent care să se poată adapta în România şi care să fie foarte bine înţeles de oameni”, a adăugat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat marţi la Giurgiu pentru a participa la acţiunea de lansare a candidaţilor organizaţiei PSD Giurgiu la alegerile locale.