Plaja Olt nu se deschide mâine. N-are autorizaţie sanitară

651

Anunţată de către Primăria Slatina pentru data de 1 iunie, deschiderea Plajei Olt va mai întârzia. DSP Olt nu a emis încă autorizaţia sanitară de funcţionare.

Parte componentă a Clubului Nautic şi de Agrement, deschis în urmă cu o săptămână, Plaja Olt nu va fi deschisă mâine, aşa cum anunţase Primăria Slatina. Amânarea datei când slătinenii şi nu numai se pot bronza şi bălăci în piscine se datorează lipsei autorizaţiei sanitare de funcţionare. „Am depus documentaţia pentru autorizare la Direcţia de Sănătate Publică Olt şi aşteptăm ca un reprezentant al acesteia să vină să preleveze probe de apă. Nu deschidem fără autorizaţie. Suntem pregătiţi şi aşteptăm”, declară Mihaela Stana, director de marketing Club Nautic.
Abia săptămâna viitoare DSP Olt va preleva probe de apă. „De-abia am primit dosarul, iar de săptămâna viitoare se demarează procedura de evaluare. Întârzierea se datorează faptului că am solicitat un punct de vedere de la poliţie cu privire la incidentul de acum doi ani. Cum anul trecut plaja nu a avut autorizaţie, trebuie să se reia procedura de la început. Miercuri vom recolta probe de apă, iar dacă aceasta se încadrează în parametri normali, în maximum 10 zile se poate deschide”, ne-a declarat dr. Talia Cincă, directorul DSP Olt.
Plaja Olt a fost redeschisă în 2014, după un an în care a fost închisă pentru modernizare, la câteva zile un băiat de 13 ani din comuna Izvoarele găsindu-şi sfârşitul înecat în piscină. În urma incidentului, anul trecut nu a mai fost prelungită autorizaţia şi nu a mai funcţionat.
Plaja amenajată pe malul Oltului, la intrarea în municipiu dinspre Craiova, a fost modernizată cu fonduri europene, în cadrul proiectului „Amenajare club nautic şi de agrement Plaja Olt”, cu o valoare totală de 34.264.953 lei.