Calificare la concursul internaţional de latină de anul viitor

453

O elevă de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina a reuşit performanţa de a se califica pentru anul viitor la concursul internaţional de limba latină din Italia.

Alexandra Crau, elevă în clasa a XI-a la CN „I. Minulescu” Slatina, va reprezenta România la ediţia din 2017 a Concursului Internaţional de Limba Latină din Sulmona, Italia. Ea s-a calificat a doua la proba de baraj, câştigându-şi astfel dreptul de a participa la „Certamen Ovidianum Sulmonese”, un concurs adresat elevilor din anii 2 şi 3 de studiu ai liceelor umaniste din întreaga lume şi organizat în oraşul natal al poetului latin Ovidiu. Reuşita vine după ce eleva a participat în perioada 28-29 mai la Concursul naţional de limba latină „Certamen Ovidianum Ponticum” (Întrecerea ovidienilor la Pontul Euxin), organizat la Constanţa. La competiția din acest an s-au înscris 76 de elevi din 17 județe și din municipiul București. Alexandra a obţinut menţiune.
Alexandra Crau este pregătită de profesorul Aurelia Niculae, ea urcând pe podium şi la Olimpiada Naţională de Limba Latină din acest an.
Întrecerea ovidienilor la Pontul Euxin este un concurs dedicat limbilor clasice, ce se desfăşoară anual la Constanţa, începând cu anul 1993 şi constă din scrierea unui eseu, despre opera poetului Ovidiu, şi traducerea unui fragment din opera acestuia.