Ultimele zile de înscriere la „fesTin” Caracal

479

Liceenii pasionaţi de teatru şi film mai pot să se înscrie doar astăzi şi mâine la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului de Teatru şi Film de scurt metraj pentru tineret „fesTin” Caracal.

Centrul Cultural Municipal Caracal organizează, în perioada 14 – 19 iunie, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului de teatru şi film de scurt metraj pentru tineret „fesTin”. Tinerii cu înclinaţii artistice, clasele IX-XII, se pot înscrie la concurs, în cadrul celor două secţiuniu- teatru şi scurt metraj fiind organizate şi ateliere de lucru. Înscrierile se fac până pe 1 iunie. La secţiunea teatru, lectori de specialitate îi vor învăţa pe tineri mici trucuri şi secrete pentru a reuşi să aibă succes pe scenă, legate de tehnici de respiraţie, dicţie, mimă, pantomime, improvizaţie, mişcare scenică, prezentare discurs, comunicare, atelierul fiind organizat cu toţi participanţii admişi kla concurs în urma preselcţiei- trupe sau interpreţi inividuali, n diverse locaţii. Şi pentru liceenii înscrişi la secţiunea film se va organiza un atelier, în cadrul căruia tinerii vor învăţa tehnici de filmare, montaj, componentele scenariului de film, imagine, lumină şi culoare în film, tendinţe cinematografice, scriind chiar un scenariu de 3-5 minute care va fi proiectat în ultima zi a festivalului. Concursul pentru filme de scurt metraj va avea tema „Părinţii au umor”, fiind admise filme de până în 15 minute, juriul notând creativitatea, inventivitatea, originalitatea.
Spectacolele vor fi găzduite de Teatrul Naţional Caracal, organizatorii asigurând diplome şi premii în bani, precum şi cazarea şi masa concurenţilor.

Teatru, film şi muzică

Festivalul nu se limitează doar la concurs şi ateliere, în cadrul acestuia fiind organizate mai multe evenimente, în fiecare zi, începând cu ora 19.00. Astfel, pe 14 iunie, după deschiderea oficială a „fesTin”, caracalenii şi concurenţii sunt invitaţi la concertul de chitară „99% Stardust”, pe 15 iunie va urca pe scenă Trupa „Fără Zahăr”, iar pe 16 iunie va rula filmul artistic „Cortul”. Seara de 17 iunie este rezervată unui spectacol one man show- „Gigel” cu Gheorghe Ifrim, ultimele două seri ale festivalului fiind „amanetate” teatrului- Teatrul Act cu spectacolul „Dumnezeu de a doua zi” şi Teatrul Anton Pann cu „Respiră”.