Excursii în India, în schimbul reclamei la medicamente

222

77 de doctori sunt acuzaţi de luare de mită, după ce ar fi acceptat o excursie plătită de o companie care produce medicamente, drept recompensă ca să recomande pastilele lor. Totul s-a întâmplat în 2012, atunci când lotul de medici ar fi mers în India la un congres pe tema cancerului mamar.

Cercetările procurorilor anticorupţie îi vizează pe 77 de medici oncologi, care în urmă cu 4 ani au fost la un congres internaţional medical în India. Întreaga deplasare ar fi fost sponsorizată de o companie producătoare şi distribuitoare de medicamente dedicate combaterii cancerului mamar.
Anchetatorii suspectează că în schimbul excursiei profesonale, medicii ar fi fost de acord să promoveze produsele firmei în fata pacienţilor. Ei îi acuză pe medici de luare de mită.
Medicii au ajuns în India, la Bangalore, la Congresul Asiatic de Cancer Mamar în februarie 2012 şi au stat acolo o săptămână. Reprezentanţii companiei care a sponsoziat deplasarea au precizat doar: „Companiei noastre nu i s-a adus la cunoştinţă în mod oficial că ar avea o calitate în vreun dosar al DNA.”