Elevii pot învăţa să înoate gratuit, la Bazinul didactic

513

Orice preşcolar sau elev la o unitate de învăţământ din Slatina are dreptul anual, gratuit, la 20 de ore de înot. Pentru vacanţă, deja pentru lunile iunie şi iulie mai sunt disponibile doar anumite intervale orare, planificările începând şi pentru august.

Pe vreme toridă, cea mai bună relaxare şi unul dintre cele mai plăcute moduri de a petrece vacanţa este la o bălăceală în piscină. Iar atunci când acest lucru se poate face într-un mod supravegheat, iar copiii să beneficieze de cursuri de iniţiere de înot, părinţii nu pot refuza oferta. În această perioadă, unele şcoli întocmesc tabele cu elevii care doresc să meargă la Bazinul de Înot Didactic al Primăriei Slatina. În situaţia în care şcolile nu au luat iniţiativa realizării de tabele, părinţii pot să-şi înscrie personal copiii, direct la bazin, având astfel posibilitatea de a alege programul.
„Preșcolarii și elevii de şcoală primară și gimnaziu care învață în unitățile școlare din municipiul Slatina beneficiază de cursuri gratuite de înot desfășurate zilnic în baza programărilor. Durata unui curs gratuit de înot este de 20 ore/an pentru fiecare preşcolar sau elev, împărţite în 10 şedinţe, timp de 4 săptămâni. Cursurile gratuite de înot se organizează zilnic, de luni până vineri, între orele 10,00 – 22,00. Pentru preșcolarii și elevii de şcoală generală și gimnaziu, accesul se va face pe baza tabelului întocmit și vizat de unitatea şcolară, a carnetului de elev și a vizelor medicale- viza medicului de familie cu mențiunile apt pentru înot și viza medicului dermatolog. Trebuie ştiut că nu numai pe perioada verii pot beneficia de aceste cursuri elevii, ci în tot timpul anului. Deja până acum au venit circa 1000 de copii, iar de când s-a deschis centrul au apelat la această facilitate circa 3700 de copii”, explică Florin Radu Mierleşteanu, administrator Bazinul Didactic de Înot Slatina.
Deja planificările pentru primele două luni ale verii sunt făcute, aşa că părinţii care doresc să-şi înscrie copiii trebuie să se grăbească. „Deja pentru lunile iunie şi iulie s-au făcut programări, chiar şi pe august. Sunt ocupate mai ales cursurile de după orele 16.00. Programul este stabilit cu părinţii care mai pot găsi portiţe orare şi în lunile menţionate. Am primit şi tabele de la şcoli, însă majoritatea sunt părinţi care vin să-i înscrie pe copii. Pentru agrement, elevii mai pot beneficia şi de o reducere de 50% la abonament. Sunt mulţi copii care continuă să vină şi după ce finalizează cursurile de iniţiere, chiar dacă vin contracost. Avem multe facilităţi pentru părinţi cu copii, cupluri, abonamente pe anumite perioade, nu cred că există vreo combinaţie neluată în calcul pentru care să nu exite o reducere. Cursurile cu instructor sunt ceva mai piperate, însă per total tarifele sunt sub cele practicate la bazinele similare din ţară”, spune admistratorul.
Bazinul slătinean, construit în curtea Loctrans (cartier Zahana), are 5 culoare a câte 2,50m fiecare, o lăţime de 12,5 m, o lungime de 25m şi o adâncime între 1,20- 1,80m, precum şi duşuri, vestiare, magazin de echipamente sportive.
Tarifele percepute sunt între 10 lei- o oră adulţi şi 1800 lei- abonament anual pentru 180 şedinţe de câte două ore. Tarifele şi orarul pot fi consultate aici:
http://www.bazininotslatina.ro/orar-tarife