Viceprimăriţa din Icoana, acuzată şi ea de mită electorală

1690

Sarabanda mitei electorale de la Icoana continuă. După ce ieri primarul Gheorghe Perieţeanu a fost reţinut pentru mită electorală, astăzi a venit rândul viceprimarului Gabriela Ancuţa. Contracandidaţii- edilul candidând din partea PNL pentru un nou mandat, vicele din partea PSD, ar putea întâmpina ziua alegerilor fie de după gratii- în arest preventiv, fie sub control judiciar.

Liniştea în comuna Icoana a fost perturbată după organizarea în zi sfântă a zilei localităţii. Micii şi berea au căzut greu nu la stomacul multor cetăţeni, ci la dosarul primarului, acuzat de mită electorală şi reţinut ieri pentru 24 de ore. Gheorghe Perieţeanu este cercetat pentru abuz în serviciu, folosirea  influenței ori autorității în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și coruperea alegătorilor, procurorii stabilind că în calitate de edil și de șef al Organizației P.N.L. din comuna Icoana, acesta a obținut o sponsorizare de 10.000 lei de la S.C. M. S.R.L.- Slatina pentru organizarea ,,Zilei Comunei Icoana”, bani pe care i-ar folosit în interes personal. Totodată, primarul ar fi dispus la 7 angajaţi ai primăriei să distribuie tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obține capital electoral.

Astăzi a venit rândul viceprimăriţei Gabriela Ancuţa să răspundă întrebărilor poliţiştilor, aceasta fiind audiată şi acuzată tot de mituirea alegătorilor. Petrecerea prin care aceasta ar fi ,,cinstit” alegătorii cu o ,,masă împărătească” ar fi avut loc la biserica de centru. În faţa poliţiştilor au ajuns astăzi mai mulţi localnici din comună, prezenţi sâmbătă, de Sfinţii Constantin şi Elena, la biserica din localitate.

Pe numele viceprimăriţei a mai fost depusă şi o plângere penală pentru ameninţare şi şantaj, un localnic acuzând-o că l-ar fi ameninţat cu scopul de a-i obţine votul.