Criză de publicitate plătită pe autobuze, staţii sau stâlpi

312

Transportul în comun nu mai vinde imagine. Niciun agent economic nu este interesat să-şi promoveze afacerea pe sau în interiorul autobuzelor Loctrans, deşi aceasta era o metodă preferată de adresare către publicul larg în urmă cu câţiva ani. Pentru atragerea clienţilor, conducerea a reluat discuţiile cu agenţii economici.

Societatea de transport în comun a Slatinei a introdus, încă de la modernizarea parcului auto din 2007, şi o ofertă pentru agenţii economici care doresc să-şi facă publicitate pe sau în interiorul autobuzelor, în staţii sau pe stâlpi. Deşi preţurile lunare se pot compara cu cele pentru o singură apariţie în presa scrisă, în prezent niciun agent economic nu are încheiat contract cu Loctrans. Şi asta în situaţia în care staţiile de autobuz nu duc lipsă de afişe. „Purtăm discuţii cu mai mulţi agenţi economici pentru reluarea serviciilor de publicitate. În prezent nu avem încheiat niciun contract. Oferta noastră este una bună şi, având în vedere faptul că mesajele publicitare şi imaginile pot fi vizualizate de foarte mulţi cetăţeni dacă se alege calea de promovare cu Loctrans, sperăm că vom atrage şi clienţi. Loctrans oferă servicii de publicitate prin închirierea suprafeţelor exterioare/interioare ale autobuzelor, a suprafeţelor staţiilor de călători, precum şi prin închirierea stâlpilor aflaţi în proprietate”, declară directorul Cătălin Grecu.

Închirierea unui spaţiu publicitar pe un autobuz care circulă prin oraş este de 3 euro pe lună dacă cel care închiriază nu are pretenţia de exclusivitate, în caz contrar trebuind să plătească 65 euro pentru auto mic şi 80 euro pentru auto mare. Cei care vor să-şli promoveze afacerea în interiorul autobuzelor sau în staţii, trebuie să plătească 15 euro/mp/lună. Tariful de inchiriere stâlpi pentru 1 cablu transport energie electrică, reţele cablu TV, internet, transmisii fixe(până la 300 stâlpi) este de 7 euro/lună/stâlp, iar pentru mai mult de 300 de stâlpi- 4 euro/lună/stâlp.