TVR – din rău în mai rău

226

Chiar dacă nu au mai fost susținerea concursurului Eurovizion, postul și-a făcut puțină reclamă pe urma lui Dan Bittman, Călin Goia, Cezar Ouatu, Vlad Miriță, Mihai Trăistariu și alții au fost folosiți în spotul publicitar al farmaciei Catena pentru susținerea Eurovision, însă fără acordul artiștilor.

În finala Eurovision, în fimlarea expusă pe canalul Youtube al TVR, la minutul 1:06:26, este difuzat spotul Catena, unul dintre sponsorii acestui concurs, iar în imagini apar foștii reprezentanți ai Rmâniei. Nico este singura care are un contract de imagine cu farmacia, restul cântăreților nu au. Singurul lor contract este cel cu TVR la data câștigării concursului Eurovision, etapa națională.

„Chiar acum, avocaţii mei pregătesc o acţiune în instanţă. Nu m-a anunţat nimeni. Am aflat şi eu uitându-mă la Eurovision că sunt într-o reclamă. Eu nu am contract cu Catena, dimpotrivă, mi-au prejudiciat alte angajamente pe care le aveam cu alte firme şi am fost întrebat ce caută imaginea mea acolo. În România se practică acest lucru, de a pune pe prietenie sau pe nu ştiu ce considerente imaginea unui artist, probabil bazându-se pe faptul că artiştii nu prea reacţionează. Există Legea dreptului de autor, Legea dreptului la imagine, o să ne judecăm probabil. Avocaţii se vor ocupa de această situaţie… Eu am vorbit şi cu Călin Goia, şi cu Mihai Trăistariu şi probabil că şi ei vor lua nişte măsuri. Eu, unul, am considerat că trebuie să acţionez”, a declarat Dan Bittman pentru ziarulring.ro.