Transportul local, salvat de platforma industrială

259

Impactul pierderii curselor de Slătioara a fost compensat de către societatea de transport public de călători a Slatinei prin încheierea primului contract cu un agent economic pentru transportul angajaţilor.

Angajaţii Prysmian sunt primii beneficiari ai transportului public de călători de pe platforma industrială a Slatinei – strada Drăgăneşti. Dacă până acum două luni fiecare se ducea la lucru cu ce putea- maşina proprie, bicicletă sau pe jos, încheierea unui contract cu Loctrans a adus beneficii ambelor părţi. „Am încheiat un contract cu primul operator de pe platforma industrială cre ne-a solicitat transportul angajaţilor- Prysmian, devenit funcţional din martie. S-a redus din impactul curselor de Slătioara, singurele externe pe care le aveam şi pe care le-am sistat de la 1 aprilie, normativele europene de transport impunându-ne să ne desfăşurăm activitatea exclusiv pe teritoriul municipal. Purtăm discuţii şi cu ceilalţi agenţi economici pentru includerea în programul nostru de rute spre punctele de lucru, următorii pe listă fiind angajaţii de la TMK Artrom, unde avem solicitare pentru realizarea unei staţii”, ne-a declarat Cătălin Grecu, directorul Loctrans.
Facilitarea transportului pentru angajaţi este văzută cu ochi buni de către sindicate, câştigători ai unor „bătălii” cu administraţia locală, în urma demersurilor fiind demarate investiţii de realizare a trotuarelor şi introducerea iluminatului public. „Este îmbucurător faptul că transportul în comun va ajunge şi la fabricile de pe platforma industrială. Sperăm să fie realizate staţii la toate, după finalizarea proiectului de modernizare a străzii în acea zonă. După cum ştiţi, Cartel Afla, prin Biroul Executiv, a purtat mai multe discuţii cu membrii Consiliului Local Slatina cu privire la realizarea într-un termen cât mai scurt a unor lucrări de infrastructură rutieră în zona respectivă, privind construcţia de trotuare pentru pietoni şi de modernizarea sistemului de iluminat public. În ultima perioadă s-au întâmplat multe accidente rutiere cu pietoni tocmai pentru că lipsesc iluminatul public şi trotuarele. Solicitările noastre s-au bucurat de un răspuns favorabil, proiectul de modernizare fiind deja demarat, iar la finalizarea lui vom face şi noi demesuri ca autobuzele Loctrans să ajungă şi la porţile Pirelli, Cord, TMK”, declară Cristel Ioţu, preşedintele Cartel Alfa Olt.