Tăriceanu nu lasă garda jos

187

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a acordat un interviu Cotidianul.ro despre începerea urmăririi penale împotriva sa de către DNA.

Cea mai spectaculoasă parte a interviului se referă la faptul că unele dintre acuzaţii precizează că Tăriceanu ar fi spus neadevărul în legătură cu anumite relaţii dintre persoanele implicate în Dosarul Truică. Tăriceanu a spus însă că astfel de întrebări nu i s-au pus atunci când a fost audiat ca martor!

În comunicatul DNA se fac nişte referiri la relaţiile dintre anumite persoane pe care dumneavoastră le-aţi fi ascuns. Puteţi să-mi spuneţi concret ce aţi fost întrebat şi ce aţi răspuns?

Fiind un dosar aflat în cercetare penală, nu pot să vă spun pentru că procurorii chiar mi-au pus în vedere să nu fac publice informaţiile din dosar, a subliniat Tăriceanu
Nu vă cer decât răspunsuri în legătură cu acuzaţiile descrise în comunicatul DNA, care sînt deja publice.

În comunicatul DNA se spune că eu aş fi ascuns faptul că ştiam că Marius Marcovici, care a fost consilier la cancelarie, îl cunoştea pe Tal Silberstein, dar procurorul nici nu m-a întrebat aşa ceva! M-am uitat acum pe declaraţii şi nu m-a întrebat: „domne, ştiaţi că au legături cei doi”? Pur şi simplu nu m-au întrebat aşa ceva! Sînt acuzat că am dat răspunsuri mincinoase la întrebări care nu mi-au fost puse! Procurorul m-a întrebat de principiu, de pildă, cît de apropiate erau relaţiile cu o persoană X, iar eu le-a spus că nu există o unitate de măsură pentru a stabili aşa ceva, nici metrul, nici procentul, ca să pot răspunde 5% sau 7%! Aşa, relaţii am cu multă lume, dar nu înseamnă că am cu toţi o relaţie apropiată! Deşi ei nu m-au întrebat dacă am o relaţiei apropiată cu cineva, vreau să vă spun că undeva este o fractură logică pentru că şi aşa să fie, persoana respectivă nu e obligată să-mi spună mie ce activităţi desfăşoară şi nimeni nu poate să presupună că eu ştiu ce face orice persoană cu care stau de vorbă sau să mă poată bănui pe mine că eu îl favorizez! Aici e o fractură gravă în logica lor, a declarat Tăriceanu pentru cotidianul.ro.