Esplanada, pericol pentru copii

263

Cu dale sparte sau care îşi fug de sub picioare, esplanada Slatinei nu mai reprezintă un loc sigur pentru copii, aceştia trebuind supravegheaţi îndeaproape de părinţi unde pun piciorul.

Loc de promenadă şi de întâlnire pentru mulţi slătineni, mai ales pentru cei cu copii, esplanada Slatinei are nevoie de reparaţii. Din loc în loc, dalele de granit au început să cedeze, fie clătinându-se sub picioare, fie cu ridicături de care să te împiedici, fie având spărturi. Cele mai periculoase locuri pentru cei mici, care oricând alergând cu neatenţie pot să-şi luxeze picioarele, sunt din apropierea artezienelor. Pe lângă o gură de canal, spre exemplu, dala s-a spart destul de mult încât să încapă şi piciorul unui adult.
Situaţia este cunoscută la nivelul administraţiei municipale, de administrare şi întreţinere ocupându-se Direcţia de Patrimoniu. Aceasta va lua măsuri privind reabilitarea, prin înlocuirea porţiunilor de granit necorespunzătoare, fixarea celor care se clatină şi repararea porţiunilor din jurul gurilor de canal, astfel încât să se circule în siguranţă. Potrivit reprezentanţilor primăriei, lucrările de intervenţie la esplanadă vor fi realizate săptămâna viitoare. Până atunci, aveţi grijă pe unde călcaţi!