UPDATE Melania Renghea a fost încarcerată la Penitenciarul Craiova

703

UPDATE 27.05, ora 7.00- Melania Renghea, poliţista care şi-a înjunghiat şeful a fost încarcerată. Ea a fost ridicată de poliţişti dintr-o locuinţă din Slătioara şi dusă la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova. Renghea urmează să petreacă după gratii 5 ani pentru tentativă de omor.

UPDATE 26.05, ora 23.00-Melania Renghea ar fi trebuit dusă de către polițiști la penitenciar pentru a-și ispăși pedeapsa, însă aceasta nu a fost de găsit de către oamenii legii la domiciliul din Curtișoara. Potrivit unor apropiați, ea ar avea mai multe locații în Slatina și Milcov unde ar putea fi în acest moment. În situația în care nu se predă în 24 de ore, va fi dată în urmărire.

Astăzi a fost pronunțată sentința definitivă în dosarul Melaniei Renghea, polițista acuzată de tentativă de omor calificat comisă împotriva fostului său șef, comisarul Gheorghe Barbu, pe atunci șeful Poliției Bobicești.

Magistrații Curții de Apel Craiova au condamnat-o pe poliţista Melania Renghea la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul care este acuzată de tentativă de omor calificat. În seara de 26 decembrie 2012, aceasta l-a înjunghiat pe superiorul ei Gheorghe Barbu în faţa casei acestuia din comuna Morunglav. Barbu  a ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina  cu o plagă înjunghiată în faţa anterioară a abdomenului inferior şi una pe faţa anterioară a genunchiului stâng, iar femeia – cu contuzii abdominale. Renghea a depus la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Craiova o plângere la adresa lui Gheorghe Barbu în care îl acuza de viol şi şantaj, susținând chiar că  ar fi “plasat-o” şi altor bărbaţi, printre care poliţişti şi procurori din judeţ, fiind menţionat inclusiv numele şefului Poliţiei Olt de la acea vreme, Ion Voicu. Violul repetat a fost declarat drept cauza care ar fi determinat-o să recurgă la gestul de a atenta la viața superiorului său.

Fosta polițistă a fost declarată vinovată în acest dosar în luna mai 2014, când tot Tribunalul Olt a condamnat-o la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare şi la plata a aproximativ 25.000 reprezentând daune morale şi materiale. Ea a făcut recurs, iar Curtea de Apel Craiova a hotărât rejudecarea cazului.

Melania Renghea a mai fost condamnată, pe 3 iunie 2015, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru denunţ calomnios, verdict pronunţat de Judecătoria Slatina într-un proces intentat de fostul şef al Poliţiei Olt, Ion Voicu, acuzat de aceasta că ar fi profitat sexual de ea. Ea a făcut apel, iar CA Craiova a condamnat-o la muncă în folosul comunității și plata de daune moale în valoare de 5000 de lei.

Femeia va fi adusă cu mandat în arest.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE