Simona Halep, implicată într-un mare proiect Roland Garros

179

Simona Halep e una dintre cele mai respectate jucătoare din circuitul feminin de tenis. Recunoaşterea valorii româncei a venit şi de la oficialii de la Roland Garros. Simona este parte a unui proiect istoric la Openul francez.

Jucătoarea noastră apare alături de cei mai buni jucători din circuit, care sprijină iniţiativa modernizării arenelor de la Roland Garros, anunţă adevarul. Proiectul este suspendat momentan din cauza opoziţiei locuitorilor din zonă şi presupune urmatoarele:

– Construcţia unui acoperiş total retractabil pentru arena Chatrier. Acoperişul este special proiectat pentru a păstra stilul de stadion în aer liber cu lumina naturală, are formă de aripă de avion şi se retractează în doar 15 minute.

– Piata Muşchetarilor se va transforma într-o esplanadă verde, de aproape un hectar, care va avea şi un ecran gigant.

– Court 1 se desfiinţează pentru a se putea mări Piaţa Muşchetarilor;

– Un nou teren se va construi pentru a înlocui Court 1, în partea de sud est a Grădinii Botanice Serres d’Auteuil, semi îngropat, între 4 sere, cu o capacitate de 5000 locuri;

– Lângă Chatrier se va construi o nouă clădire administrativă, cu grădini suspendate şi o terasă panoramică; – În zona de vest se vor construi 7 noi terenuri cu o capacitate totală de 2200 locuri.