Ceauşescu candidează la primărie. Nu la Scorniceşti, ci la Poboru

431

Nicolae Ceauşescu candidează în judeţul Olt la alegerile locale de pe 5 iunie. Candidatul cu nume celebru se vrea consilier local de Poboru, din partea PSD.

Mii de olteni au decis să se implice în viaţa comunităţii în care locuiesc, candidând pentru fotoliul de primar sau pe liste de consilieri locali. Lista centralizată a tuturor candidaţilor la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale de pe 5 iunie din judeţul Olt cuprinde 7947 de nume,fiecare cu şansa lui. Printre ei, şi Nicolae Ceauşescu. Nu primul opincar al ţării, Dumnezeu să-l ierte, ci tizul lui de pe lângă Scorniceşti, din comuna Poboru. Omul, în vârstă de 61 de ani, aşezat la casa lui, muncitor şi tratat cu respect în comunitate, se vrea consilier local de Poboru, figurând pe lista PSD. Mecanic la staţia de apă din localitate, nea Nicu ăşi încearcă şansa de a fi vocea consătenilor în consiliul local. O şansă cam redusă, având în vedere faptul că preşedintele organizaţiei locale l-a plasat pe ultimul loc pe listă.

Şanse mai mari de a deveni ales local şi chiar viceprimar o are colegul său de listă Florin, tot Ceauşescu, tânărul fiind consilier local în prezent. Acesta este asistent local la cabinetul uman din localitate.

La Sâmbureşti, printre candidaţii la locale dăm de un alt Ceauşescu: Valerian. Şi el aflat tot pe lista PSD.

Un alt purtător de nume celebru este şi Ion Iliescu, aflat pe lista ALDE pentru Consiliul Local Crâmpoia.