Candidaţii la Primăria Slatina, faţă-n faţă cu comunitatea rromilor

429

Grupul de Iniţiativă Local Slatina organizează mâine un Forum de candidaţi, în cadrul căruia sunt invitaţi candidaţii la fotoliul de primar al Slatinei pentru a le explica cetăţenilor rromi din municipiu cum le pot rezolva problemele.

„Ne-am propus să sprijinim cetăţenii romi în înţelegerea procesului electoral prin organizarea unui FORUM DE CANDIDAŢI respectiv facilitarea comunicării între candidaţii la funcţia de primar al municipiului Slatina şi cetăţenii romi, pentru ca aceştia din urmă să poată înţelege diferenţa dintre candidaţi şi ofertele lor politice”, explică Grupul de Acţiune Local Slatina necesitatea întâlnirii pe care o organizează mâine, începând cu ora 11,00, la Consiliul Judeţean Olt, între cei 9 aspiranţi la funcţia de prim-gospodar al urbei şi reprezentanţi ai comunităţii de rromi.
Intenţia organizatorului este ca viitorul primar să cunoscă de la sursă problemele cu care se confruntă comunitatea.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Comunitară Împreună şi al Fundaţiei PACT. Grupul de Iniţiativă Slatina a luat fiinţă în anul 2013 în cadrul proiectului “zefiR – împreuna pentru puterea de acţiune”, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană şi militează pentru o viaţă mai bună pentru comunitatea cetăţenilor rromi din municipiu.

Dacă cei 9 candidaţi vor răspunde invitaţiei, şi ar trebui fiind vorba de mii de voturi, aceasta ar fi prima confruntare dintre ei în această campanie electorală.