Marius Constantin, al 13-lea skater din lume

291

Cel mai bun skater amator din România şi din Europa, slătineanul Marius Constantin a reuşit să se plaseze printre primii 15 profesionişti din lume la Campionatul Mondial din Canada.

Foto antrenamente Canada
Foto antrenamente Canada

Susţinut finanicar de către Primăria Slatina, Marius Constantin, în vârstă de 29 de ani, a reprezentat zilele acestea România la Campionatul Mondial de Freestyle Skateboarding din Vancouver, Canada, de data aceasta la categoria profesionişti- Divizia Pro. Este primul român care a ajuns în diviza pro la freestyle skateboarding, campionatul din Canada fiind cel mai mare concurs de freestyle. A participat la profesionişti după ce a reuşit performanţa de a deveni vicecampion mondial la World Freestyle Skateboarding Championship- Anglia în 2013 (amatori), iar în 2014 şi 2015- primul loc la Campionatul European de Freestyle skateboarding din Germania.
Campinatul mondial desfăşurat în perioada 20-13 mai a reunit 25 de skateri profesionişti din Anglia, Spania, Japonia, Brazilia, Suedia, Canada, SUA şi Germania.
La primul său concurs ca profesionist, reprezentând România la cel mai înalt nivel, slătineanul a reuşit să se califice iniţil în primii 15 sportivi ai lumii. „M-am calificat în primii 15 din lume la pro! Astăzi vor fi finalele, iar momentan ocup poziţia 12 la egalitate cu Christian Heise. Pot să mai urc sau să cobor, vom vedea. Tensiunea este foarte mare şi toţi sunt foarte, foarte buni, greu de jurizat!”, nota acesta ieri, pe pagina de facebook, înainte de finală.
Marius Constantin a reuşit să ocupe la final poziţia 13, ce-l plasează printre cei mai buni skateri profesionişti din lume, fiind primul român care a ajuns la această performanţă. „Concursul s-a încheiat! Am reuşit să ocup poziţia 13 în lume la profesionişti din 25. A fost extrem de strâns cu diferenţe de un punct între mulţi skateri. Îmi cer scuze în faţa celora care se aşteptau să vin cu un loc mai bun, dar a fost primul meu concurs la categoria asta. Promit că la anul voi veni mai pregătit şi cu lecţiile făcute. Vă mulţumesc frumos pentru toate urările şi gândurile voastre bune. Trăiască țara noastră!”, notează acesta pe pagina de socializare.
Spre deosebire de skaterii care merg la concursuri de acest gen, tebuie menţionat că Marius Constantin se antrenează nu pe o suprafaţă specială, ci pe esplanada Slatinei sau platoul din faţa Casei de Cultură a Tineretului. De-abia de anul viitor campionul va putea să-şi exerseze mişcările perfecte pe un skatepark, în urma demersurilor sale Primăria Slatina urmând să construiască unul dintre cele mai mari skateparkuri din Europa, la intrarea în oraş, dinspre Craiova.

Campionul Marius Constantin, sprijinit de primărie pentru titlul mondial