La ce pericol te expui, adăugându-ți data nașterii în profilul de Facebook

130

 

Facebook ştie o mulţime de lucruri despre tine. În general, informaţiile au rolul de a-ţi îmbunătăţi experienţa pe reţeaua socială, însă există şi o parte întunecată. Pericolul ca datele pe care site-ul le culege să fie folosite în dezavantajul tău pândeşte după colţ, avertizează The Independent, care oferă câteva sfaturi legate de lucrurile pe care să nu le postezi niciodată.

Facebook colectează date despre lucrurile care te interesează şi le foloseşte pentru a-ţi afişa reclame personalizate. În principiu, eşti încurajat să dai like postărilor despre subiectele care-ţi plac, iar apoi reţeaua socială încearcă să ghicească ce alte chestiuni similare ar mai putea fi atrăgătoare pentru tine.
Însă poate că vrei să ţii aceste informaţii pentru tine. În consecinţă, mergi la profilul tău, la meniul din dreapta şi alege secţiunea „Interese”. Şterge tot ce e acolo sau poţi introduce lucruri care nu au nicio legătură cu tine sau cu ce-ţi place, pentru a păcăli reţeaua socială, conform ziare.com. Facebook îţi aminteşte când un prieten virtual îşi sărbătoreşte aniversarea, aşa că nu mai trebuie să ţii minte multe date de naştere. Însă ziua şi anul în care te-ai născut reprezintă nişte informaţii cruciale care pot fi foarte utile hackerilor care vor să-ţi facă rău. În consecinţă, cel mai prudent ar fi să introduci o dată greşită atunci când îţi faci contul de Facebook şi să nu o afişezi pe profil.