Edi a urcat la îngeri

228

Eduard Enache, băieţelul din Strejeşti depistat cu cancer cerebral, pentru ajutorarea căruia s-a organizat un bazar caritabil pe o reţea de socializare ne priveşte de astăzi din Ceruri. Azi-noapte, Edi a ajuns înger.

După câteva luni de suferinţă, timp în care a fost suspus la două intervenţii chirurgicale şi şedinţe de chimioterapie, Eduard nu a mai putut continua lupta pentru viaţă. S-a stins azi-noapte, după câteva zile în care trupul său firav nu a mai reacţionat. Luna trecută, teribila boală- o formă rară de cancer cerebral descoperită în urma probelor analizate în Ungaria, recidivase, starea micuţului agravându-se.

Edi este băieţelul de doi ani pentru care o cunoscută a familiei a deschis un Bazar caritabil pe faebook şi a strâns în urma unei campanii umanitare suma de circa 150 milioane lei vechi pentru a ajuta familia să facă faţă cheltuielilor spitaliceşti, al cărei singur venit era alocaţia micuţului.

În urmă cu câteva zile, de la căpătâiul lui Edi, mama acestuia post ape facebook pentru apropiaţii care i-au sărit în ajutor şi se interesau de starea lui, un mesaj tulburător. “Dragul meu Eduard, Stau acum şi te privesc cum dormi, un somn atît de profund.. te strig încet, oare mă auzi? Îmi amintesc cum te-am privit prima dată.. erai atât de mic şi de gălăgios… Am simţit atunci că tu eşti Universul meu.. că timpul parcă stătea în loc, doar pentru noi… Mi-ai zâmbit, iar eu pluteam de fericire.. era o fericire cum nu mai întâlnisem până atunci.. Când te-am ţinut în braţe prima dată… părea că lumea din jurul nostru dispăruse.. credeam că vom fi fericiţi pentru totdeauna… dar fericirea noastră s-a transformat acum în disperare, în suferinţă şi durere, în teamă… teama că vei pleca… teama că te voi pierde..  Stau lângă patul de spital şi te privesc neputincioasă.. încercând parcă să îmi întipăresc imaginea ta, precum şi mirosul tău a lăcrimioare.. . şi mă cuprinde disperarea…  Ce pot să fac să te ajut? Ce pot să fac să te salvez? Caut pe chipul tău rigid un semn că mă auzi şi mă întreb unde s-a dus privirea ta gingaţă de altădată? Visez adesea că mă strigi, alerg desculţă să te caut, îţi cânt şi tu zâmbeşti tăcut, te strâng în braţe fericită…dar mă trezesc şi tu nu eşti aici… şi atunci mă cuprinde panica.. încep să plâng dar tot tu eşti cel ce mă întăreşte.. ştiu că tu urai să mă vezi plângând…dar îmi este atât de greu… Refuz să cred că ne vom despărţi, refuz să cred că nu te vei trezi…şi totuşi, dacă e să pleci copilul meu frumos şi scump, iubirea mea te va-nsoţi până în ziua în care ne vom reîntâlni.” ( mama lui Eduard) P.S. – Rugaţi-vă pentru Eduard să depăşească acest moment greu…“, a postat aceasta.

Vestea cruntă a plecării lui Edi în Lumea celor Drepţi a picat ca un trăznet printre cei care i-au fost alături prin rugăciuni. Dumnezeu să-l odihnească în pace!