Hexi Pharma, în vizorul magistraților

86

Judecătoria Sectorului 5 a decis astăzi că firma Hexi Pharma nu are voie să se dizolve, să îşi înstrăineze activele, să producă şi să vândă biocide pe o perioadă pe două luni, după ce magistraţii au admis o cerere depusă în acest sens de procurorii Parchetului General.

„Admite cererea Parchetului. Dispune faţă de Hexi Pharma, pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, următoarele măsuri preventive de la 16 mai până la 14 iulie inclusiv: interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicţia fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăţilor şi transferurilor băneşti, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor şi a salariilor, interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide. Cu drept de contestaţie în 24 de ore de la comunicare pentru Hexi Pharma”, se arată în decizia instanţei.

Cererea Parchetului General a fost depusă pentru a împiedica dizolvarea Hexi Pharma, după ce compania şi-a cerut în instanţă dizolvarea.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

De asemenea, Hexi Pharma Co. SRL a depus săptămâna trecută la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă, pe motiv că nu mai poate face faţă datoriilor comerciale şi fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile.

Compania condusă de Dan Condrea susţine că are de plătit datorii de 23,4 milioane lei către bugetul de stat şi către diverşi furnizori, dar şi facturi neachitate către două firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro. Cele două firme din Cipru sunt Hatom Limited Limassol şi Chemical&Pharmaceutical Sol LTD Nicosia, care sunt de fapt, potrivit Rise Project, două off-shore-uri controlate de patronul Dan Condrea.