Autorul afişului meciului Franţa- România la EURO 2016, căutat în şcolile oltene

890

Excursie în Franţa şi-o minge cu autografele fotbaliştilor naţionalei- reprezintă premiul pe care-l va primi elevul care va realiza afişul meciului Franţa-România din cadrul Campionatului European de Fotbal 2016. De astăzi şi până pe 5 iunie, elevii olteni se pot înscrie la concurs.

Tricolorii” vor deschide Campionatul European, la Paris, pe 10 iunie, pe Stade de France, unde vor juca cu ţara gazdă. România joacă într-o grupă cu Franţa, cu Albania și cu Elveția. Special dedicat acestui eveniment din cadrul Campionatului European de Fotbal 2016 din Franța, Fundația ACTUS și Liceul Francez Anna de Noailles organizează un concurs de afișe, la care invită să participe şi elevii din şcolile oltene. Cei interesaţi pot intra în concurs începând de astăzi şi până pe 5 iunie. Tot ce trebuie să facă este să realizeze un afiş pe hârtie în format A3 sau în format electronic, tehnica pictură mixtă şi/sau pâslă sau infografie sau colaj. Mesajul afișului va fi în limba română sau franceză şi trebuie să cuprindă numele evenimentului- meciul de deschidere al Euro 2016 Franța-România, data evenimentului- vineri-10 iunie 2016, locația- Stade de France – St. Denis –Franța, să respecte culorile naționale ale fiecarei țări şi să fie semnat.
Din juriu va face parte şi un reprezentant al şcolilor participante, rezultatul fiind anunţat pe 9 iunie. Afișele finaliste vor fi expuse în atriumul Liceului Anna de Noailles, în spaţiile expoziţionale ale şcolilor participante şi la Institutul Francez. Ceremonia de premiere va avea loc pe 10 iunie la Ambasada Franței în România. Elevul care va realiza cel mai bun afiş va primi drept premiu o minge de fotbal, special dedicată eveniomentului, semnmată de jucătorii naţionalei de fotbal a României, precum şi o excursie în Franţa.