Hexi Pharma și-a cerut insolvența

180

Hexi Pharma, compania aflată în centrul scandalului privind dezinfectanţii diluaţi, şi-a cerut insolvența la tribunal.

Potrivit portalului online al instanţelor de judecată, Hexi Pharma Co. SRL a depus marţi la Secţia Civilă cererea pe legea insolvenței.

Tolo.ro, unde a apărut seria de investigaţii ce au declanşat scandalul ce a culminat cu demisia ministrului sănătăţii.

Premierul Dacian Cioloș şi-a manifestat speranţa că în cursul zilei de miercuri să fie făcute publice primele rezultate pe testele de concentraţie la produselor de la Hexi Pharma, teste realizate la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie.

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat marţi după-amiază la Parchetul General. Mai multe percheziţii au avut loc sâmbăta trecută la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la Dan Condrea, patronul firmei, poliţiştii ridicând documente şi probe şi din spitalele unde au fost găsite probe neconforme.

Procurorii au constituit „un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare”

Parchetul General a anunţat miercurea trecută că a început urmărirea penală în rem pentru „zădărnicire a combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanţilor din spitale.