Ambasadoarea muzicii populare olteneşti în diaspora

430

Diana Monete, elevă la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina, a câştigat ieri Premiul I la Festivalul-concurs Internaţional Starurile Diasporei, organizat la Milano.


La doar 13 ani, slătineanca Diana Monete este ambasadorul muzicii populare olteneşti nu doar pe meleagurile natale, ci şi peste hotare. Anul trecut, artista de muzică populară a reprezentat România la Bruxelles, unde a făcut parte din delegaţia copiilor care au câştigat trofee şi premii I la festivalurile şi concursurile naţionale organizate în 2015. Prezenţa sa în Parlamentul European a fost o recompensă în urma câştigării locului I la Festivalul Tinereţii de la Mangalia, unde a mai obţinut şi Premiul Special pentru cea mai bună interpretare pe stil gorjean.
Ieri, Diana Monete a impresionat juriul de la Milano, câştigând medalie şi premiul I în cadrul Festivalului – Concurs Internaţional Starurile Diasporei. De asemenea, olteanca a mai primit şi Premiul Special pentru originalitatea costumului popular.
Diana cântă de la vârsta de 9 ani, cel care i-a descoperit talentul fiind maestrul Marin Constantin, dirijor pensionar al Orchestrei „Doina Oltului”, unul dintre cei mai respectaţi artişti populari din ţară. O perioadă s-a pregătit cu artista populară Victoriţa Cică, profesor de canto clasic şi popular la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, iar în prezent se pregăteşte cu Cristian Dumitru, dirijor al Orchestrei „Doina Oltului”.
Olteanca noastră deţine în palmares mai multe diplome şi trofee, cele mai importante fiind Trofeul Festivalului Naţional de la Sibiu, Premiul I la Concursul Naţional de Folclor „Floare de Tei” Corabia, Trofeul Festivalului Internaţional de la Mangalia şi cel al Festivalului Internaţional Starurile Diasporei.

1 COMENTARIU

Comments are closed.