UPDATE Patronul SC Vargo Slatina şi alte 7 persoane, audiaţi în dosarul evaziunii cu lingouri de aluminiu

670

UPDATE. În Olt, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 6 percheziţii în Slatina şi câte una în Coteana, Corabia şi Drăgăneşti. Pe numele administratorului firmei SC Vargo, din Slatina, a fost emis mandat de aducere. Alte 7 persoane din judeţele în care s-au efectuat percheziţii sunt audiate.

 „În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi mijloace de stocare date, în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, 8 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Olt, pentru audieri. Din cercetări a reieşit că, administratorul unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate intermedieri cu produse diverse, în perioada 2011 – 2015, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziţii fictive de lingouri de aluminiu de la firme de tip ,,fantomă” şi nu ar fi înregistrat, în întregime, veniturile obţinute. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 7.248.900 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.”, precizează Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

 

Ora 7.53

Mascații olteni au descins  de la primele ore ale dimineții la mai multe locații din Olt, Dolj, Ilfov, Brașov și București, vizate fiind afacerile cu lingouri de aluminiu.

La această oră, polițiștii din Olt efectuează mai multe percheziții în Slatina, într-un dosar de evaziune fiscală prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu la bugetul de stat de peste 7 milioane lei. Nu numai afaceriști din Slatina sunt vizați, ci din mai multe județe.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt efectuează 20 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Olt, Dolj, Ilfov și Brașov.

„Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, prin care s-ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 7.000.000 de lei. Din cercetări a reieșit că, administratorul unei societăți comerciale ar fi evidenţiat în contabilitate achiziții fictive de lingouri de aluminiu de la firme de tip ,,fantomă” și nu ar fi înregistrat, în întregime, veniturile obţinute”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Poliției Capitalei și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dolj, Ilfov și Brașov, precum și jandarmi.