O nouă lovitură pentru Vâlcov,  în dosarul de corupție.

115

Lui Darius Vâlcov i-a fost respinsă cererea privind excludere a unor probe din dosarul de corupție. Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondată contestaţia lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor, privind hotărârea Tribunalului Olt care i-a respins cererile de excludere a unor probe dintr-un dosar de corupţie în care este inculpat pentru luare de mită, printre respectivele probe fiind şi convorbirile înregistrate în mediul ambiental.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă și a fost pronunțată ieri, 9 mai.

“Respinge contestaţia, ca nefondată. Obligă contestatorul la plata a 50 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, se arată în încheierea publicată pe portalul instanţei.

În acest dosar  Vâlcov este inculpat pentru luare de mită, iar în martie, în Camera preliminară, magistraţii Tribunalului Olt au respins toate cererile formulate de Darius Vâlcov şi s-a dispus începerea judecăţii.

Au fost respinse și cererile referitoare la excluderea unui rechizitoriu al DNA, excluderea convorbirilor înregistrate în mediul ambiental şi a proceselor verbale de redare aferente.

“Respinge ca neîntemeiate următoarele cereri formulate de inculpat prin apărătorii să aleşi: 1) Cererea (…) privind: – constatarea neregularităţii actului de sesizare, – sancţionarea cu nulitatea relativă a Ordonanţelor emise în dosarul 91/P/2015 (…) şi în dosarul 255/P/2015 (…), prin care au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală ofiţeri de poliţie judiciară; – excluderea probelor derivând din ordonanţele a căror nulitate relativă s-a solicitat a fi constatată aşa cum au fost menţionate în cele de mai sus; 2) Cererea (…) privind : – excluderea rechizitoriului emis la data de 19.05.2015, în dosarul 378/P/2015 de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA – Secţia de combatere a corupţiei; – excluderea convorbirilor înregistrate în mediu ambiental şi a proceselor verbale de redare aferente care reprezintă probe (…); 3) Cererea (…) privind competenţa instanţei, legalitatea sesizării acesteia, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală”, se arată în încheierea din 17 martie, de la Tribunalul Olt.

În documentul citat se mai arată că se constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 91/P/2015, emis la data de 26.11.2015 de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA, privindu-l pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.  Fostul ministru al Finanţelor este trimis în judecată, sub control judiciar, în două dosare, unul aflat la ÎCCJ, pentru trafic de influenţă, şi un al doilea aflat la Tribunalul Olt, pentru luare de mită.

Vâlcov este acuzat de DNA că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri – denunţător în cauză – aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei. Banii au fost pretinşi pentru ca denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina şi pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice şi lucrări la izolarea termică a unor blocuri din oraș.