„Hingherul” Adi Creţu, sub control judiciar

3563

Update ora 16:00. Judecătorul de drepturi și libertăși de la Judecătoria caracal, a decis ca Laurențiu Șerban să fie plasat sub control judicar pentru 60 de zile.

Reţinut ieri pentru 24 de ore de către procurorii caracaleni, Laurenţiu Şerban, zis Adi Creţu, va fi prezentat astăzi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Mascaţii au descins ieri la firma lui Laurenţiu Şerban, de pe strada Libertăţii din Slatina. Percheziţiile, coordonate de procurori caracaleni într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, s-au lăsat cu audierea şi reţinerea lui Adi Creţu pentru 24 de ore. Astăzi, omul de afaceri va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„La data de 9 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au efectuat 2 percheziţii domiciliare în municipiul Slatina, la un bărbat, de 41 de ani, bănuit de fraude economice. În urma desfășurării contractului, instituția publică beneficiară ar fi fost prejudiciată cu 166.408 lei. La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente de interes în cauză. „, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Dosarul în care a fost reţinut Adi Creţu se referă la contractul de ecarisaj încheiat de firma acestuia, Iberia Velvet Com SRL cu Primăria Caracal, în valoare de 120.000 de lei. Curtea de Conturi a descoperit lucrări neefectuate, imputând Primăriei Caracal recuperarea prejudiciului – o parte din contract, la care s-au adăugat penalităţi şi majorări astfel încât suma de recuperat a atins aceeaşi valoare a contractului. Concomitent cu dispunerea recuperării prejudiciului, Curtea de Conturi a înaintat sesizare Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. Primăria Caracal s-a judecat şi a pierdut, procesul fiind acum pe rolul Tribunalului Olt în aşteptarea termenului de judecată. Sesizarea de la parchet este acum instrumentată de către procurori, care au dispus reţinerea omului de afaceri.

 

„Din cercetări a reieșit că, la data de 20 februarie 2014, cel în cauză, în calitate de administrator al unei firme din municipiul Caracal, ar fi încheiat cu o instituţie publică un contract de prestări servicii veterinare și de deparazitare a câinilor. În urma verificărilor s-a stabilit că adăpostul pentru câini fără stăpân din Slatina, vizat în contractul în cauză nu avea angajați, iar certificatul de funcționare sanitar-veterinară i-a fost retras în vederea anulării.”, au stabilit anchetatorii.

 

La Caracal pe repede-înainte, la Slatina în ritm de melc

Laurenţiu Şerban a devenit cunoscut nu pentru contractul de ecarisaj încheiat la Caracal, pentru care a ajuns acum în arest, ci pentru cele de la Slatina, dosar instrumentat de către DNA şi care bate pasul pe loc.

Acesta a încheiat în 2010, prin Olcon Metal, contractul de ecarisaj cu Primăria Slatina, încasând până în 2012 peste 40 de miliarde lei vechi. După rezilierea contractului de către Primăria Slatina, după ce s-a dovedit că este unul păgubos şi că firma în cauză nu deţinea avizele şi autorizaţiile necesare desfăşurării acestei activităţi de la DSV, Primăria încheie un nou contract de ecarisaj cu Iberia Velvet Com SRL, deţinută de acelaşi Laurenţiu Şerban, care a mai încasat peste 10 miliarde lei vechi.