Laura Codruța Kovesi audiată la DIICOT

469
„Nu toate informaţiile care au apărut în spaţiul public ca fiind din surse din dosar sunt reale. Nimeni din familia mea nu a avut conturile de email sparte. Au fost pe parcusul unei zile şi jumăte nenumărate telefoane date unor membri ai familiei şi anumitor prieteni. S-a încercat aflarea unor date personale, dar nimeni nu a dat curs solicitărilor. Nu există nimic la dosar care să vizeze viaţa mea personală”, a declarat Kovesi.

Şefa DNA a mai precizat că a fost audiată la DIICOT în dosarul de spionaj. „Am fost invitată, am dat declaraţii în calitate de martor. Membrii familiei mele au fost audiaţi, prietenii au fost audiaţi”, a declarat Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi afirmă că multe informaţii despre viaţa sa privată nu au legături cu dosarul de spionaj. „Se află anumite informaţii despre viaţa mea personală şi se spune că e din dosar”, a precizat şefa DNA.

Întrebată dacă spionii au acţionat profesionist sau neprofesionist, Kovesi a părut iritată:„Nu suntem copii mici. Când sună un necunoscut şi cere anumite date, nu ştiu dacă e profesionist sau nu.”

Kovesi s-a declarat convinsă că procurorii DIICOT vor afla cine a comandat acţiunea de spionaj. În final, întrebată dacă este speriată de faptul că a fost vizată de spioni, aceasta a răspuns: „Nu sunt speriată. De ce să fiu speriată? Vă spun doar atât: întotdeauna am respectat legea.”