BAC special pentru un olimpic şi o sportivă din Olt

497
foto: arhivă

Un olimpic şi o sportivă absolvenţi ai liceelor “Radu Greceanu” Slatina şi LPS Slatina vor susţine Bacalaureatul în sesiunea specială organizată de Ministerul Educaţiei la Braşov, în perioada 14-27 mai.

Săptămâna viitoare începe BAC-ul. Nu cel destinat tuturor absolvenţilor de liceu, ci sesiunea specială, destinată olimpicilor şi campionilor participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline şi absolvenţilor care susţin admiterea în universităţile din străinatate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de bacalaureat. Sesiunea specială va fi organizată la Braşov, în perioada 14- 27 mai.
Din judeţul Olt, doi sunt liceenii care nu vor susţine examenul “de maturitate” odată cu colegii lor. Gabriel Boroghină este elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional “Radu Greceanu” Slatina, calificat în Lotul Naţional de Informatică, iar în perioada când se organizează sesiunea naţională de bacalaureat el va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică, Kazan –Federaţia Rusă.

verde
Narcisa Verde (foto), elevă în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv Slatina, este componentă a lotului lărgit naţional de handbal feminin junioare I, una dintre cele mai valoroase jucătoare ale echipei de handbal a LPS Slatina, extrema dreaptă fiind prezentă în perioada BAC-ului la Campionatul Mondial de Handbal Feminin pentru Junioare.
Alături de alţi peste 250 de olimpici şi campioni din ţară, cei doi olteni vor susţine bacalaureatul în această lună. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 16-17 mai -evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternal, 18-19 mai -evaluarea competenţelor digitale şi 20-21 mai -evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise au următorul calendar: 23 mai -limba şi literatura română, 24 mai- proba obligatorie a profilului, 25 mai -proba la alegere a profilului şi specializării şi 26 mai -limba şi literatura maternal. Rezultatele finale vor fi afişate pe 27 mai.