Simona Halep revine în forță

76

Românca Simona Halep a urcat două locuri și se află acum pe poziția a cincea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni, după ce a câștigat sâmbătă titlul la Madrid, turneu de categoria Premier Mandatory.

Halep este la aproape 200 de puncte de ocupanta locului patru, Garbine Muguruza, podiumul fiind ocupat în ordine de Serena Williams, Angelique Kerber și Agnieszka Radwanska, ultimele două făcând rocada în clasament. Simona are un avans de 320 de puncte față de următoarea clasată Victoria Azarenka, dar săptămâna aceasta va avea de apărat 350 de puncte la Roma după semifinala jucată anul trecut.

Este demnă de remarcat revenirea în top 100 a Soranei Cîrstea (locul 99), după un salt de 28 de poziții, grație unei evoluții remarcabile la Madrid, unde a ajuns în sferturile de finală. Patricia Țig este și ea la un singur pas de top 100 (101), după sfertul de finală madrilen, care i-a adus un salt de 33 de locuri.Monica Niculescu a coborât trei locuri și se află pe 34, Irina Begu a pierdut un loc și este pe 35, în timp ce Alexandra Dulgheru a coborât două trepte și se află pe 98.

La dublu, Monica Niculescu a urcat un loc și se află pe 30, Irina Begu a coborât o treaptă, pe 41, iar Raluca Olaru a pierdut cinci poziții, fiind acum pe 49, în timp ce Andreea Mitu a reușit un salt de 16 locuri, până pe 83, după titlul cucerit la Cagnes-sur-Mer.

Simona Halep a reușit un salt spectaculos de 23 de locuri în clasamentul Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor, ajungând până pe locul 6.

Halep a ajuns pe patru în ierarhia încasărilor din acest an în circuitul profesionist, cu 1,4 milioane dolari, scriu jurnaliștii de la Libertatea.