Ministrul Sănătăţii şi-a dat demisia

628

Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a prezentat azi demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, după scandalul dezinfectanţilor utilizaţi în spitale. premierul Cioloş a semnat demisia.

Ministrul Sănătăţii a demisionat luni din funcţie, după o discuţie cu premierul Dacian Cioloş, care a avut loc la Palatul Victoria. Acesta s-a declarat nemulţumit de modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale. Premierul Dacian Cioloş a cerut sâmbătă Ministerului Sănătăţii să demareze o anchetă administrativă în ceea ce priveşte biocidele, toate produsele folosite în prezent la dezinfecţie în fiecare spital din ţară urmând să fie verificate din punct de vedere al concentraţiei şi eficienţei.

Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, printre care şi SJU Slatina şi Spitalul Caracal, iar sâmbătă la jumătate dintre unităţi au fost organizate descinderi, fiind ridicate documente, înscrisuri şi probe.