Băsescu se spală pe mâini de scandalul dezinfectanților, chiar dacă a început în timpul mandatului său

84
epa01940268 Romania's incumbent president Traian Basescu gestures while speaking during the last electoral TV debate between the main three candidates for Romania's presidency, at Parliament Palace, in Bucharest, Romania, 20 November 2009. Romanians will vote their president on 22 November 2009. EPA/ROBERT GHEMENT

Fostul președinte Traian Băsescu s-a arătat surprins de scandul creat de dezinfectanții diluați din spitale și de faptul ca acest caz durează de zece ani, deci, din timpul mandatului său. Acesta a afirmat că SRI nu l-ar fi înștiințat vreodată că ar fi probleme în sistemul de sănătate.

Fostul șef de stat a subliniat că sănătatea și educația sunt introduse în strategia de securitatea națională, deci intră în competența SRI.

„Niciodată. Repet: niciodată. În condițiile în care și Sănătatea și Educația sunt introduse în strategia de securitate națională. Ce livrează eficient SRI sunt ascultări. Dar pentru mine a fost o surpriză că fenomenul substanțelor livrate de o firmă n-ar îndeplini parametrii pentru a se face dezinfectarea spitalelor. A fost o mare surpriză și înțeleg că ține de 10 ani. În condițiile în care Sănătatea intră la capitolul de securitate națională”, a spus Traian Băsescu, la Digi24.