Adăpostul de la Balş pentru maidanezi, scos la licitaţie

410

Bălşenii vor plăti rate, prin bugetul local, timp de un deceniu, însă vor scăpa de maidanezi. Urbea de pe Olteţ va avea din nou adăpost pentru câinii fără stăpân, investiţie pentru care s-a apelat la un împrumut. Licitaţia va avea loc săptămâna viitoare. Fostul adăpost a fost desfiinţat în 2013.

Fără serviciu de ecarisaj şi un adăpost în localitate în care să fie duşi câinii fără stăpân, bălşenii sunt terorizaţi de haitele de patrupede. Anul trecut, doar 10 animale considerate periculoase au fost culese de pe străzi, iar oraşul de pe Olteţ nu a mai beneficiat  nici de serviciile grtuite de sterilizare oferite anual, din 2008, de către medici veterinari germani ai asociaţiilor Tasso şi BMS, care au castrat şi sterilizat  peste o mie de maidanezi şi, totodată, au donat cuşti şi suportat hrana animalelor.

Adăpostul orăşenesc desfiinţat în 2013 din cauza condiţiilor improprii în care funcţiona îşi va relua activitatea anul acesta. Primăria Balş va construi un nou adăpost, pe acelaşi amplasament, lângă staţia de epurare a oraşului. Realizarea acestui obiectiv a fost scoasă la licitaţie pentru data de 11 mai, valoarea estimate a proiectului fiind de 960.047 lei.

Pentru realizarea acestei investiţii, administraţia oraşului a apelat la un împrumut intern în valoare de 7 milioane lei, cu o maturitate de 10 ani, sumă din care vor mai fi acoperite şi proiectele de modernizare şi reabilitare a unor străzi,  precum şi construirea şarpantei clădirii Colegiului Tehnic Balş.