Victorie pentru familia lui Bercea Mondial: dosarul de şantaj se mută de la Constanţa în Capitală

128

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca dosarul în care membrii familiei lui Sandu Anghel (zis Bercea Mondial) au fost condamnați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu să fie strămutat de la Curtea de Apel Constanța la Curtea de Apel București.

Aflat în faza de apel după ce în octombrie 2015 Tribunalul Constanţa i-a condamnat pe mai mulţi membri ai familiei interlopului din Drăgăneşti-Olt cunoscut drept Bercea Mondial, la închisoare cu executare şi plata de daune morale de 7000 de euro pentru şantajarea fratelui fostului preşedinte Traian Băsescu, dosarul se mută acum la Bucureşti. Decizia a fost luată ieri de către instanţa supremă, care a admis cererea de strămutare depusă de doi fii, soţia, fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, care s-au pl\ns că Mircea Băsescu are putere de influență asupra judecătorilor de la Constanța.
În acest dosar, fiul Florin Anghel a fost condamnat la 12 ani, 11 luni și 20 de zile (pedeapsa rezultând din contopiri), ginerele Marius Constantin s-a ales cu patru ani și șase luni de închisoare cu executare, soţia Fănica Anghel a primit trei ani și nouă luni, fiica Izaura Anghel a fost condamnată la patru ani, cinci luni și zece zile cu executare, iar fiul Ion Grinică Anghel a fost condamnat la șase luni prin măsură educativă neprivativă de libertate.
În iunie 2014, membrii familiei lui Bercea Mondial au fost trimiși în judecată, după ce l-au amenințat pe Mircea Băsescu pentru a le returna o sumă de bani pe care pretindeau că i-au dat-o pentru ca fratele fostului președinte să intervină pe lângă magistrați.