Candidaţii la Poliţie, înjumătăţiţi de primele probe

1327

Din cei 579 de candidaţi care şi-au depus dosarele pentru ocuparea unuia dintre cele 14 posturi de poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt scoase la concurs prin angare din sursă externă şi un post prin reîncadrare, doar circa 220 au mai rămas în cursă în urma analizei dosarelor, efectuării analizelor medicale şi evaluării psihologice.

IPJ Olt a publicat aseară rezultatele la evaluarea psihologică, desfăşurată pe 18 aprilie în cadrul concursurilor organizate pentru ocuparea celor 15 posturi de ajutoare şefi de post în cadrul a 7 poliţii rurale. Aproape 100 de candidaţi au fost declaraţi inapţi, în cursă pentru angajarea pe post rămânând circa 220 de candidaţi. Nemulţumiţii privind avizul psihologic de inaptitudine pot depune contestaţii până pe 4 mai, ora 16.00, urmând a fi înaintate către Centrul de Psihosociologie al M.A.I. în vederea soluţionării.

Vezi rezultatele aici:

https://ot.politiaromana.ro/files/cariera_files/REZULTATE-Olt-.pdf
Numărul candidaţilor s-a înjumătăţit după primele etape, iniţial depunând dosare 579 de persoane, proba psihologică fiind susţinută, după validarea dosarelor şi evaluarea medicală, de 325 de persoane.
Cei mai mulţi dintre candidaţi au optat pentru ocuparea posturilor de agenţi de ordine publică de la posturile de poliţie comunale Osica de Sus – 86, Oboga şi Izvoarele – câte 44. Pentru postul de ajutor de şef de post din comuna Seaca, destinat ocupării prin reîncadrare, s-au înscris la concurs patru foşti poliţişti.
Concursul va avea loc pe 14 mai, candidaţii trebuind să mai susţină probele de evaluare a performanţei fizice (flexie abdominală şi alergare de rezistenţă pe distanţa 1000 m bărbaţi, respectiv 800 m femei), testul scris, de tip grilă şi interviul pentru departajare.