Primarul de la Brebeni, în stare gravă la spital

536
Primarul de la Brebeni a fost transferat în stare foarte gravă la un spital din capitală

Nicolae Truică, primarul interimar al comunei Brebeni, a  ajuns ieri, în stare gravă, la spitalul din Slatina. El ar fi suferit, potrivit unor surse din cadrul administraţiei locale, un accident vascular.

,,A venit ieri dimineaţă la muncă şi, la un moment dat a spus că-l doare capul. I s-a făcut rău şi am chemat ambulanţa. Nu mai mişca, nu mai reacţiona, era rău de tot. Am înţeles că sunt şanse minime să-şi revină,, ne-a declarant cu părere de rău un angajat al instituţiei.

Medicii de la SJU Slatina au intenţionat să-l transfere la un spital din Bucureşti încă din cursul serii de ieri dar au renunţat de teamă că edilul nu va rezista, nici măcar în condiţiile transferului cu elicopterul. La spital a ajuns în scurt timp şi soţia acestuia. Femeii i s-a făcut un rău şi a căzut din picioare atunci când a aflat starea în care se găseşte edilul. Medici de la terapie Intensivă au reuşit în cursul noţii să-I stabilizeze şi astfel, în această dimineaţă a fos transferat la o unitate medicală din capitală.
,,Pacientul a suferit un accident vascular cerebral. Starea lui este gravă, el fiind practic în comă. A fost transferat la IBC intubat. Prognosticul este rezervat”, ne-a declarat dir. medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Poate că starea de sănătate a edilului ar fi fost alta dacă din echipajul de pe ambulanţa care a sosit şi aşa cu multă întârziere ar fi făcut parte şi un medic. Mai mult chiar, deşi era într-o stare gravă, edilul a fost pur şi simplu târât pe scări pentru a fi urcat în ambulanţă, iar pe parcursul acestei distanţe cei care-l ţineau de mâini l-au scăpat şi s-a lovit de scările de la intrarea în instituţie.

Colegii din primărie ne-au declarat că, în week-end, edilul a fost foarte suprat. Persoane necunoscute îi spărseseră locuinţa iar pe plan politic primise informaţii potrivit cărora funcţia de vice promisă după alegere nu ar mai fi fost valabilă.

Nicolae Truică a preluat atribuţiile de primar după ce în decembrie 2012, Florentin Andronie, primarul ales, a suferit tot un accident cerebral.