Dragnea și Zgonea nu mai sunt ce au fost

171

Liviu Dragnea ar putea renunța la șefia PSD după alegerile locale.  Anunțul a fost făcut chiar de el, după ședința fulger de la sediul partidului, din această dimineață.

„Am fost întrebat dacă după locale rămân președintele PSD. Dacă după alegerile locale mi se va cere să rămân ce voi face, și am spus că este puțin probabil să doresc să mai continui după locale”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD, la ieșirea de la întâlnirea liderilor social-democrați.  De vineri, după anunțarea sentinței în dosarul Referendumului în care Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, în PSD au apărut tensiuni. Președintele executiv al partidului, Valeriu Zgonea i-a cerut demisia lui Dragnea pe motiv că afectează imaginea partidului și dă un exemplu negativ membrilor de partid care trebuie să respecte codul de intergitate stabilit pentru alegeri. Atitudinea lui Zgonea a fost imediat taxată de unii lideri de organizații județene. Tonul l-a dat Paul Stănescu de la Olt. El nu s-a rezumat doar la a critica atitudinea președintelui social-democrat al Camerei Deputaților ci i-a cerut acestuia să părăsească toate funcțiile deținute în partid sau cu susinerea PSD. Potrivit lui Stănescu, atitdinea lui Zgonea nu a fost una fair-play iar demisia lui Dragnea ar fi avut efecte devastatoare pentru partid.

 

O decizie privind viitorul lui Zgonea în PSD și în fruntea CD ar putea fi luată miercuri, în ședința Comitetul Executiv al PSD.