România a fost exclusă de la Eurovizion

125

Reprezentanţii TVR au fost chemaţi, vineri, la discuţii la Ministerul Finanţelor, după ce European Broadcasting Union (EBU) i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni, motiv pentru care ţara noastră a fost exclusă de la Eurovision.

Anunţul EBU a fost făcut vineri.

‘Din păcate, pentru moment, aceasta este situaţia. EBU a luat o decizie dură. La ora 14,00, reprezentanţii TVR sunt invitaţi la Ministerul Finanţelor’, se arată pe pagina de Facebook Eurovision România.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni.

TVR nu va mai putea participa în ediţia din 2016 a Concursului Muzical Eurovision şi va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numără Eurovision News şi Sports News Exchanges, precum şi drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiză legală, tehnică şi de cercetare, precum şi servicii de lobby.

Decizia a fost luată după ce a expirat termenul limită dat guvernului României pentru a face aranjamentele necesare în vederea efectuării plăţii datoriilor.