Diaspora şi ţara semnează petiţia pentru Adrian Ciobanu. Politicienii nu

487

Cazul lui George Adrian Ciobanu, fiul medicului chirurg ortoped pediatru Gheorghe Ciobanu, a făcut înconjurul ţării şi chiar al lumii. Peste 1800 de oameni buni aflaţi în mai multe colţuri ale ţării sau în afara graniţelor au semnat petiţia online pentru un program special de finanţare a cazurilor de stare vegetativă, iar alte 130 de persoane au lăsat mesaje de încurajare familiei.

Ministerul Sănătăţii nu a dat nici până acum un răspuns solicitărilor medicului Gheorghe Ciobanu şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina privind finanţarea cheltuielilor de tratament pentru cei trei pacienţi slătineni aflaţi în stare vegetativă şi alte sute de cazuri asemănătoare din ţară. Nici politicienii locali nu au dat vreun semn că ar susţine demersurile disperate ale medicului de a-şi salva fiul, până acum niciunul dintre cei care preferă împărţirea de baloane, ouă de Paşti sau acţiuni de salubrizare nesemnând petiţia online lansată pentru acest caz. În schimb, s-au găsit oameni cu suflet bun, mulţi care nu cunosc familia ci au aflat din presă de acest caz, care au lăsat mesaje de încurajare şi au semnat petiţia. “Pentru ca banii să ajungă la cei care au nevoie urgentă,nu în conturile din Panama!”, este motivul pentru care a răspuns apelului unul dintre semnatari. Indiferent de motiv, s-au mobilizat până acum 1836 de oameni cu suflet bun, impresionaţi de drama prin care trece Adrian Ciobanu şi familia sa, un tânăr de doar 28 de ani care, în loc să fie acum absolventul unei facultăţi de medicină, stă imobilizat de doi ani de zile pe un pat de spital, ignorat de autorităţile care-i refuză tratamentul la care are dreptul.
Au semnat petiţia 565 de slătineni, reprezentând o treime dintre semnatari, din Bucureşti 220, iar din Craiova 194. Drama acestui tânăr şi a tatălui său care timp de mai bine de 40 de ani a salvat viaţa a mii de copii olteni a impresionat români din mai multe locsalităţi ale ţării- Focşani, Iaşi, Bacău, Timişoara, Cluj, etc., dar şi români aflkaţi în afara graniţelor ţşării- Londra, Madrid, Stuttgard.

Cei care doresc să se implice să dea o mână de ajutor, pot semna petiţia AICI: http://www.petitieonline.com/s-l_ajutm_pe_adrian_ciobanu

Haideţi să nu rămânem indiferenţi şi să semnăm petiţia ce poate salva vieţi! Să-l ajutăm de George Adrian Ciobanu să fie inclus într-un program de sănătate! Împreună putem schimba sistemul, nu întoarceţi spatele!
Aflaţi mai multe despre drama prin care trece familia Ciobanu AICI:

A salvat mii de vieți, dar pentru a fiului său imploră statul