Bulă revine la prima „dragoste”: primăria

1081

Personaj important în politica olteană, omul care timp de zeci de ani a dat tonul alegerilor la Coloneşti şi, implicit, a influenţat rezultatul la Olt, revine la prima dragoste- administraţia locală. Nicolae Stan s-a decis să-şi schimbe fiul de la conducerea localităţii, candidând pentru un nou mandat de primar al comunei Coloneşti, pe listele PSD.

Pentru că n-a găsit niciun candidat în care să aibă încredere că va aduce şi victoria partidului la alegerile locale de pe 5 iunie, după cum singur recunoaşte, Nicolae Stan, cunoscut drept Bulă, s-a hotărât să candideze. În prezent, primar al localităţii este fiul său, Mircea Stan, fost fotbalist de Liga I, acesta anunţând că nu-şi mai doreşte un mandat.
Nicolae Stan a fost primar al comunei Coloneşti timp de 20 de ani, în perioada 1989- 2008, patru ani deputat, este cunoscut pentru rezultatele de la referendumuri, în 2009 la Coloneşti Constituţia fiind votată cu 158%, iar la referendumul pentru schimbarea lui Traian Băsescu a înregistrat 184,28%, făcând furori celebrul repotaj dintr-o revistă pamfletară în care Coloneştiul este intitulat „Mecca furăciunii electorale”.
La Coloneşti, tonul votului a fost întotdeauna dat de Nicolae Stan, oamenii votând PSD sau PDL, după cum le-a spus cel mai cunoscut fiu al satului. Asta îi dă şi acum încredere candidatului Stan că depunerea candidaturii sale reprezintă singura opţiune ca PSD să câştige primăria.