Concurs la vârful  ISJ Olt și CCD. Posturile de adjuncți ai ISJ și director al CCD au fost scoase la concurs

545

Actualul director al Casei Corpului Didactic, Victor Tița și cei doi adjuncți din Inspectoratul Județean Școlar Olt, Steluța Dan și Liviu Culcescu se pregătesc  pentru înscrierea la concursul pentru ocuparea funcțiilor pe care în prezent le dețin.

 Și anul trecut aceștia s-au înscris la  același concurs, dar ulterior s-au retras. În prezent, cei doi inspectori școlari, dar și șeful de la CCD au fost numiți pe aceste funcții ca interimari.

Liviu Culcescu a fost numit inspector școlar adjunct în 2014, iar la un an diferență a fost înființat și cel de al doilea post de adjunct, pe care la ocupat Steluța Dan.

Dacă anul trecut cei trei s-au retras din concurs, anul acesta vor să încerce din nou să treacă de concursul care să îi confirme pe postul de inspectori adjuncți, respectiv director.

“Cu ajutorul lui Dumnezeu am să mă înscriu la concursul pentru funcția de director al CCD”, ne-a spus Victor Tița, actualul director al Casei Corpului Didactic.

La fel de hotărâtă este și doamna Dan, care a spus că:”am să mă înscriu și eu la concurs”.

Nu atât de decis este colegul dânsei, care a declarat că:“la momentul acesta nu știu, rămâne de văzut. În principiu, da. Până pe 4 mai se pot întâmpla multe”.

Până în prezent nici o altă persoană nu și-a exprimat intenția de a participa la acest concurs. Pentru a se putea înscrie la examenul de ocupare a funcțiilor scoase la concurs trebuie să fi membru al corpului național de expert în managementul educațional, să fie absolvent al unei instituții de învățământ superior,să fie titular cu gradul didactic I sau să aibă titlul științific de doctor, vechime de 8 ani, dintre care cel puțin cinci în ultimii 10 ani, activitatea sa a fost evaluată cu calificativul “Foarte Bine” și nu a fost sancționat disciplinar, să aibă recomandare din partea consiliului profesoral al unității de învățământ, nu a desfășurat activitatea politică, este apt din punct de vedere medical și la dat susținerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

 Perioada în care dosarele se pot depune începe de mâine  și durează până pe 4 mai. Cei care se vor înscrie vor susține probele de concurs în perioada 19 mai-10 iunie la sediul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.