Fiscul se crede în Olimp: „atacă” precum zeii

156

Că Fiscul este zeul comercianţilor ştie orice vânzător, dar ca acesta să se şi creadă atotputernic, e prea de tot. Cu aere de zei, inspectorii fiscali se cred acum atotştiutori şi atotvăzători şi anunţă de Paşte operaţiunea „Helios”, denumită după “zeul care aude și vede totul”. Divinitatea cu procese-verbale ce musai trebuie completate cu amenzi verifică dacă importatorii și comercianții își fiscalizează corect marfa, pornind de la controale la frontieră și continuând cu inspecții în trafic și anchete în centrele en-gros și în magazine.
Este pentru a doua oară când inspectorii cu girofar „lovesc” din „Olimpul” ANAF, de 1 martie mizând pe zeiţa frumuseţii. Venus a „mirosit” comerțul cu flori și plante ornamentale la florării și vânzătorii ambulanți care comercializau marfa în fața mașinilor.
Este adevărat că, de frica „zeilor” de la Fisc, comercianţilor le tremură izmenele, dar numai celor mici, „paradisurile fiscale” rămânănd încă nemirosite de vreun zeu care să le lovească, eventual, cu braţul drept.