Angajaţi de milioane. Află care sunt angajaţii olteni cei mai bine plătiţi, în ce domenii muncesc românii de milioane şi care sunt cei mai răsplătiţi manageri din lume…

158
Salariaţii noştri, cei mai bogaţi din Oltenia

Şefii de pe platforma industrială slătineană au preluat ,,puterea financiară” de la avocaţi, notari sau angajaţi din domeniul IT. Ei au încasat anul trecut, conform fişelor fiscale depuse, aproape 11 milioane de lei, adică peste 25 milioane de euro. Mai précis, echivalentul salariului minim pe economie încasat de 11.000 de persoane. Veniturile obţinute de cei mai bine plătiţi 10 angajaţi din judeţ sunt aproape duble dacă ne raportăm la cele care au intrat în contul celor mai bine răsplătiţi angajaţi din judeţul Dolj. În plus, la noi, ,,salariaţii bogaţi” muncesc exclusiv în industrie, comparativ cu cei din judeţul vecin care au obţinut sumele din activitatea depusă în domenii diverse precum: tranzacţii şi intermedieri financiare, vânzări de produse farmaceutice, comerţ cu cereale, extracţia de petro, fabricarea de motoare , etc.

Avem şi olteni ,,fericiţi” cu sume incredibile

Cel mai mare venit declarat de un oltean, conform fişei fiscale depuse anul trecut, se ridică la aproape 1.800.000 lei. Ce se ştie până acum despre acesta este că are contract de management la o firmă de pe platforma industrială. Lunar el a obţinut cca 150.000 lei, pentru care a plătit impozitul aferent la bugetul de stat dar şi toate celelalte dări.  Deşi pare greu de crezut, dar cu acest venit el se situează în topul celor mai bine plătiţi angajaţi din ţară. Persoana în cauză a încasat cu aproape 200.000 lei mai mult decât cel mai bine plătit doljean, care a obţinut ,,bănetul” din intermedieri finaciare ca şi ,,medaliatul cu argint”. Ca să vă faceţi o imagine cât mai corectă a nivelului venitului obţinut de el anul trecut vă spunem că el depăşeşte încasările pe care le-au avut administraţiile locale din mediul rural. El nu este singurul oltean cu salariu greu de închipuit pentru ,,muritorii de rând”.
Un coleg de-al său a obţinut cu 200.000 de lei mai puţin. Suficient ca să-şi poată permite să achiziţioneze, dacă dorea, câte un apartament în fiecare lună.
Salariatul oltean ,, medaliat cu bronz” , ca urmare a venitului încasat anul trecut, a câştigat peste 1.300.000 lei, cam cât au câştigat în Dolj, împreună,  salariaţii care ocupă poziţiile 3 şi 4 în Top 10. Cel care-l urmează în clasament a primit cu doar 2.000 lei mai puţin. Peste un milion de lei a obţinut din drepturi salariale, în 2015, şi olteanul care s-a clasat pe locul 5 în amintitul top. Următorii clasaţi, raportat la veniturile obţinute, se pot lăuda şi ei cu venituri lunare ce depăşesc 65.000 lei. Ultimii clasaţi au primit sub formă de salariu anul trecut în jurul a 500.000 lei.

Românii cu salarii de milioane de euro

Cel mai bine plătit român a câştigat, anul trecut, 16,3 milioane de lei, echivalentul a 3,6 milioane de euro, ceea ce înseamnă un venit lunar de 300. 000 euro, din colectarea deşeurilor nepericuloase, potrivit datelor Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Venitul lui este dublu faţă de cel declarat de cel mai bine plătit roman cu un an în urmă. În plus, acela îşi câştigase banii din imobiliare. Topul salariilor fabuloase este completat de un IT-ist care a plecat acasă, anul trecut, în fiecare lună, cu echivalentul a aproape 165.500 de euro. Veniturile lui anuale au fost de 8,8 milioane de lei, adică circa 1,9 milioane de euro.Al treilea salariat milionar în euro lucrează în acest domeniu şi a câştigat, anul trecut, 7,4 milioane de lei, echivalentul a circa 133.000 de euro în fiecare lună. Următorul loc în top revine unui contribuabil din domeniul intermedierilor comerciale. Venitul net anual raportat de acesta depăşeşte 7 milioane de lei, echivalentul a 1,5 milioane de euro. Pe poziţia a cincea în top, cu nu mai puţin de 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro), adică 100.000 de euro lunar,  se clasează un angajat din domeniul consultanţei în afaceri. În clasamentul celor mai bine plătiţi români şi-a făcut loc şi un  cultivator de… struguri. El ocupă locul şase, cu un venit tot de peste 5,3 milioane de lei (1,2 milioane euro). Bani frumoşi se câştigă şi din gunoi. Industria salubrităţii a dat al şaptelea milionar al ţării. Acesta a raportat un venit net de 5 milioane de lei, echivalentul a 1,1 milioane de euro), din colectarea deşeurilor nepericuloase. Fabricarea de instrumente şi dispozitive pentru măsură, verificare, control şi navigaţie se dovedeşte a fi un domeniu profitabil. Ocupantul locului opt în clasamentul veniturilor obţinute anul trecut, a  încasat  4,9 milioane de lei, echivalentul a puţin peste un million de euro. Nici cei care se ocupă de domeniul lucrărilor de instalaţii electrice nu se pot plănge de veniturile încasate.  Ocupantul următorului loc în top se laudă cu un câştig de 4,8 milioane de lei, adică tot peste un million de euro. Topul este încheiat de un al treilea angajat care lucrează în consultanţă pentru afaceri şi management, cu un câştig net de 2,6 milioane de lei.
Valoarea totală a câştigurilor obţinute de românii din top 10 se ridică la 70,1 milioane de lei, echivalentul a 15,6 milioane de euro, cu mai bine de 3,3 milioane de euro peste veniturile raportate în 2014.

Şeful de la Discovery, cel mai bine plătit manager din lume

David Zaslav, managerul CEO-ul Discovery Communications, compania care deţine postul de televiziune Discovery, a fost anul trecut cel mai bine plătit angajat din lume. Onorariul său a ajuns la peste 156 milioane de dolari, după ce fusese mărit de patru ori cu un an în urmă. Pachetul său salarial de anul trecut a constat în acţiuni în valoare de 145 milioane de dolari, bonusuri cash în valoare de 6 milioane de dolari, un salariu de bază de 3 milioane de dolari şi o indemnizaţii de aproape 2 milioane de dolari. Pe poziţia următoare se aflî directorul executiv de la concernul britanic Reckitt Benckiser, cu activităţi în mai multe domenii precum cel al sănătăţii şi indistriei cosmetice şi de îngrijire la domiciliu. Bart Becht  a obţinut bonusuri înainte de a se retragere din fruntea companiei în valoare de peste 100 milioane de dolari. Lui îi urmează magnatul din publicitate Sir Martin Sorell, cel mai bine plătit director din Marea Britanie. El a câştigat anul trecut 95 milioane de dolari, în bonusuri, indemnizaţie şi un pachet de 3,55 milioane acţiuni la  în valoare de 80 milioane dolari. Cunoscuta revistă Forbes susţine că anul trecut managerii celormai valoroase 500 de companii din lume au crescut în 2015 cu 16%, însumnd peste 5 miliarde de dolari. În medie aceştia au obţinut 10,5 milioane de dolari pentru fiecare. Peste 60% din aceste sume au fost acordate în pachete de acţiuni la companiile la care milioarii lumii erau angajaţi.