Concursul la spital se reia în mai, cu o tematică “periată”

448
Elena Vişan, managerul SJU Slatina

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina reia luna viitoare concursul pentru angajarea celor 45 de cadre medii (infirmiere, brancardieri, asistenţi medicali principali şi debutanţi), posturi rămase neocupate în urma concursului organizat în perioada 25 martie- 12 aprilie. Cum nu s-a dus lipsă de candidaţi, înscriindu-se peste 200 de aspiranţi la un job în spital, ci de lipsă de pregătire, conducerea spitalului va mai subţia pentru noua etapă tematica, o altă modificare fiind adusă prin transformarea unora dintre posturi cu destinaţie pentru absolvenţii de studii superioare de asistente medicale şi moaşe, a căror candidatură a fost respinsă până acum de la concurs.

După un puhoi de candidaţi, 90% dintre posturile scoase la concurs de SJU Slatina au rămas tot vacante. Recunoscând slaba pregătire a aspiranţilor, dar şi tematica stufoasă, conducerea unităţii sanitare reia concursul, adaptându-l. „Candidaţii au fost foarte nepregătiţi. Au fost teze date înapoi goale. Nu se poate vorbi de subiecte grele, atâta timp cât oameni avizaţi le-au evaluat ca fiind uşoare. Dacă un candidat la un post de asistent nu ştie să descrie nici sistemul enterocolitei, atunci… Vom relua calendarul de concurs începând cu luna mai, cu revizuirea bibliografiei şi tematicii. Ne gândim la o tematică mai concentrată pe ceea ce ar trebui să ştie, obligatoriu, un asistent medical. Se va păstra acelaşi sistem de sinteză, nu grilă, însă cu o tematică mai exactă. Cred că la a doua sesiune vom avea mai mulţi admişi. Semnalul a fost dat în ceea ce priveşte angajarea pe criteriul competenţei profesionale, iar timp suficient pentru pregătire este.”, ne-a declararat Elena Vişan, managerul SJU Slatina.

Posturi şi pentru absolvenţii de facultate

Şapte candidaţi la posturile de asistenţi medicali debutanţi au fost respinşi pe motiv că sunt supracalificaţi, neîndeplinind condiţiile de studii cerute- postliceala sanitară, aceştia fiind absolvenţi ai unei facultăţi de moaşe şi asistente medicale. Deşi de circa 6 ani în România avem absolvenţi de studii superioare cu specializarea asistenţi medicali, până acum aceştia nu s-au putut încadra pe posturi deoarece posturile sunt prevăzute pentru studii postliceale. Alţi candidaţi absolvenţi de facultate au fost admişi la concurs deoarece au absolvit şi postliceale sanitare.
„Pentru a le da şi acestor absolvenţi şansa de a participa la concurs şi de a ocupa un post, am decis modificarea ştatului de funcţii. S-au prins pentru fiecare secţie şi posturi de asistenţi medicali cu studii superioare”, precizează managerul Vişan.