Şova şi traficul de substanţe interzise

368
Dan Şova s-ar putea alege cu un nou dosar penal.Deocamdată el are calitatea de martor într-un dosar î care se fac cercetări pentru trafic cu substanţe interzise

Paleta infracţională a senatorului de Olt Dan Şova se va extinde şi diversifica. DIICOt l-a audiat astăzi, deoamdată în calitate de martor, alături de Viorel Hrebenciu, într-un dosar cu precursori de droguri.

Potrivit unor surse centrale, în această cuză, procurorii au început urmărira penală in rem, în legătură cu transporturi de substanţe ce conţineau precursori de droguri. Cei doi sunt ,,colegi de dosar penal” într-o cauză în care Hrebenciu este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa ăentru a-l determina pe Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Separat, Şova şi Hrebenciu au şi alte dosare penale care i-ar putea trimite după gratii pentru mulţi ani. Cele mai cunoscute dosare ale celor doi sunt legate de contracte frauduloase cu temocentralele de la Rovinari şi Turceni, în cayzu primului demnitar, şi de retroceder în cazul celuilalt.

Dan Şova a ajuns după gratii pentru prima dată la începutul lunii decembrie 2015, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Procurorii DNA îl acuză că ar fi luat 100.000 euro pentru a facilita încheierea unui contract de consultanţă între o firmă de avocatură şi CET Govora.