Jale mare la spital: 112 de concurenţi, picaţi dintr-o lovitură!

359

Mulţi, dar prost pregătiţi. Aşa s-au prezentat la concurs aspiranţii pentru un post de asistent medical debutant la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Nici măcar unul nu a reuşit să obţină cel puţin 50 de puncte, necesare admiterii pentru proba de interviu.

112 de lucrări a corectat pe 12 aprilie comisia de examen a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina la examenul scris pentru 23 de posturi de asistent medical debutant la secţiile ATI, Oncologie Medicală, Gastroenterologie, Medicină Internă, Primire şi Externare Bolnavi, Pediatrie, Neonatologie, Chirurgie Generală, Neurologie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, Nefrologie şi Blocul Operator. 21 de concurenţi nu s-au mai prezentat la examen, iar pentru cei care s-au prezentat informaţiile acumulate de-a lungul anilor de postliceală sanitară nu i-au ajutat pe niciunul să obţină minimum de 50 de puncte necesar accederii la proba de interviu. Toţi candidaţii au fost declaraţi respinşi, unii chiar notaţi ruşinos cu 0, 1 sau 2 puncte.
Astfel s-a încheiat, în aceeaşi notă de respingere masivă, concursul organizat de SJU Slatina pentru ocuparea a 50 de posturi de infirmieri, brancadieri, asistenţi medicali principali şi debutanţi. S-au ocupat doar 4 posturi de infirmieri şi un post de asistent medical principal. Celelalte 45 rămase încă vacante vor fi scoase la concurs până la ocupare, unitatea sanitară înregistrând un deficit de personal de circa 200 de cadre medii.