Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei

652
Marian Munteanu a fost unul dintre liderii Pieţei Universităţii

Membrii Biroul Permanent al PNL l-au votat în unanimitate pe Marian Munteanu drept candidat al partidului la Primăria Capitale. Propunerea fostului lider al studenţilor din Piaţa Universităţii a fost anunţată în această dimineaţă de copreşedinţii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Nominalizarea lui Munteanu a fost făcută după ce, ieri, Ludovic Orban a anunţat că renunţă la candidatură şi la toate funcţiile deţinte în partid, în urma punerii sale sub acuzare de către DNA.
„În urma discuţiei cu toţi colegii şi armonizând toate interesele şi discutând toate argumentele, am ajuns la concluzia că opţiunea de a-i propune lui Marian Munteanu,  un simbol politic, nu un om politic, să se aşeze pe platforma PNL, pentru candidatura la Primăria Generală este cea mai bună. Ea a îndeplinit tot sprijinul colegilor noştri din conducere. Domnul Marian Munteanu, reprezentant al societăşii civile, un om care este un simbol al anilor ’90, unul dintre liderii mişcărilor de studenţi de la acea vreme şi un simbol al mişcării anticomuniste, este omul cu care cred că PNL are create toate premisele pentru câştigarea bătăliei în Bucureşti”, a declarat Gorghiu.

Potrivit lui Blaga, Marian munteanu a fost propus de liderul interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu. Următorul pas il reprezintă, au susţinut liberalii din fruntea partidului, înscrierea lui Marian Munteanu în PNL.