La Scorniceşti, Nedelea revine la primărie

1802
Fostul primar al Scorniceştiului, Constantin Nedelea, este favoritul localnicilor pentru alegerile din iunie

Toate sondaje realizate de principalele formaţiuni politice la Scorniceşti îl dau ca şi favorit al locuitorilor la fotoliul de primar pe fostul edil Constantin Nedelea. Totul în ciuda oamenilor legii care l-au trimis pe acesta în judecată reproşându-I că ar fi abuzat de funcţie. Deşi mai toate formaţiunile politice l-au vrut, în cele din urmă Nedelea va candida din partea UNPR. Motivul: aici a găsit o echipă care să-I fie alături şi să-l ajute să ducă la bun sfârşit proiectele demarate în utimul mandat care, din nefericire, nu au fost finalizate.

Lansat în prezenţa viitorului preşedinte al partidului

Candidatura lui Constantin Nedelea la fotoliul de primar al oraşului de pe Plapcea a fost anunţată de preşedintele UNPR Olt, senatorul Ion Toma, luna trecută, iar lansarea s-a făcut la mijlocul acestei luni, în oraşul pe care l-a condus şi pe care-l va conduce. La eveniment a luat parte pe lângă deputatul Luminiţa Adam, purtătoruld e cuvânt al partidului şi candidat pentru şefia administraţiei judeţene, şi directorul de campanie al partidului, deputatul Valeriu Steriu, viitorul preşedinte al partidului. Cei doi nu doar că au susţinut că Nedelea va face parte din zestrea de primari cu care se va mândri partidul în mandatul viitor dar el va fi şi omul care va demara proiectele ce vor transforma oraşul într-o localitate modernă, cu utilităţi şi drumuri bune.

,,Este nevoie de modernizarea oraşului, de atragerea invetitorilor şi crearea de locuri de muncă, este nevoie de multe aici la Scorniceşti. În ultimii patru an, nu s-a făcut nimic pentru binele comunităţii. Este timpul ca Scorniceştiul să încerce să redevină ce a fost: un oraş mic, dar frumos, cu oameni care au ce pune pe masă copiilor. Îl cunosc de mulţi ani pe Nedeleaa şi pot aranta că el este cel mai bun candidat pentr funcţa de primar, omul care şite de ce e nevoie la Scorniceeşti, vrea să transforme oraşul într-o localitate modernă şi, mai ales, ştie cum să facă acest lucru”, a susţinut  preşedintele UNPR Olt, senatorul Ion Toma.

,,Domnul Nedelea a dovedit că ştie de ce are nevoie oraşul, a dovedit că poate să lucreze pentru oamenii de aici şi sunt ferm convins că oamenii cunosc toate aceste şi pe 5 iunie vor veni la vot pentru a-l readuce la primărie, ca să le fie bine. Sunt convins că domnul Nedelea se va numără  în vară printre primarii UNPR”, a susţinut Valeriu Steriu, directorul de campanie al UNPR şi viitor preşedinte al partidului.

Cu oamenii alături

Nu doar colegii de partid şi liderii acestei formaţiuni poltice îl apreciază pe Constantin Nedelea ci şi oamenii oraşului. Aşa se explică faptul că, indiferent de cine a realizat în ultimul an sondaj la Scoriceşti şi ce nume a inclus în sondaj, fostul primar a ieşit în fruntea preferinţelor locuintorilor. Că l-au votat sau nu în urmă cu atru ani, îl cunosc sau doar au auzit de el, oamenii sunt decişi să-I fie alături şi să-I ofere votul lor. Iar principalul motiv îl reprezintă ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la Primăria Scorncieşti şi în oraş.
,,Domne, eu am o părere bună despre Costică. L-am votat şi acum patru ani, am să-l votez şi acum. Mulţi dintre cunoscuţi l-au votat şi nimeni nu-şi explică cum a pierdut. El a pierdut primăria şi oraşul un primar bun. El care a venit nu a făcut nimic deşi era tânăr. Sperăm că de această dată pe Costică îl vor vota şi cei care nu au făcut-o acum patru ani”, ne-a declarat nea Ion P., din Negreni.
,,Pe Nedelea îl ştiu de foarte mulţi ani, înainte de a ajunge primar. Era şi este băiat bun. Mie mi-a părut rău că a pierdut în 2012. Atunci nu am mers la vot. Acum mă duc ca să nu se mai repete povestea. Îi ştiu pe toţi candidaţii: pe băiatul ăla de la PSD, cu taxiurile, pe ăsta de la drum cu restaurantul care e liberal… Tot Costică îI zic. Îi ştiu pe toţii. Cu unul chiar sunt prieten. Dacă l-aş vota nu cred că fac bine oraşului. El e mai mult cu vorbele. Nedelea nu doar vorbeşte, mai şi face. După mine el e cel mai bun. Îl votez, şi eu şi ai mei”, a susţinut Adrian B, din Scorniceşti.

Nu vrea să dezamăgească pe nimeni

Constantin Nedelea ne-a mărturisit că a stat mult şi s-a gândit înainte de a accepta să candideze. S-a mai gândit şi ce partid să reprezinte în aceste alegeri.

,,La finele anului trecut am stat de vorbă cu oamenii din oraş şi satele aparţinătoare. Am vrut să le aflu părerea. Ei au fost cei care m-au convins să candidez. Nu a fost o decizie uşor de luat pentru că ştiu ce înseamnă să conduci o localitate cu multe probleme sociale, cu o populaţie îmbătrânite şi fără a avea un buget care să-ţi permită să construieşti cu uşurinţă un plan de dezvoltare. Decizia a fost cu atât mai grea cu cât oamenii păreau că sunt extrem de supăraţi pe partidele politice. Toţi cei care mă îndemnau să candidez fie aveau ceva cu PSD, fie cu PNL. Aşa se face că am ales UNPR. În plus, aici am găsit oameni de valoare cu care să pot colabora şi să fac o echipă care să acţioneze într-o singură direcţie. Sunt sigur că vom câştiga alegerile şi la fel de sigur că voi reuşi, alături de oamenii din preajmă, să reluăm proiectele de acum patru ani care fie au fost abandonate, fie ignorate, deşi erau spre beneficiul oamenilor din localitate”, a susţinut candidatul UNPR, Constantin Nedelea. Acesta a susţinut că va face tot ce depinde de el pentru a nu-i dezamăgi pe cei ce cred în el şi-i spriină.

Potrivit ulutimului sondaj, Constantin Nedelea ( UNPR) conduce în preferinţele electoratului cu 43%, urmat de reprezentantul PSD, Florin Traşcă- 28% şi candidatul PNL, Costel Moisescu, cu 18% şi Constantin Danile ( PMP) cu 6%