Ionel Cococi şi-a anunţat candidatura pe you tube

611

Meşterul popular Ionel Cococi şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de primar al comunei Vădastra. Acesta va candida din partea PNL, anunţul fiind făcut printr-un filmuleţ postat pe you tube.

I s-a dus vestea peste tot în ţară şi chiar peste hotare cum că ar fi „îmblânzit” lutul, devenind primul olar din Vădastra după mai bine de 7500 de ani. Sub mâinile lui Ionel Cococi, lutul capătă forma unor vase cu mare căutare printre cunoscători şi apreciatorii artei populare, un model arhaic. Ceramica neolitică de Vădastra, reconstituită de Cococi, a trecut de mult graniţele ţării şi se regăseşte la loc de cinste în colecţiile unor francezi, belgieni, italieni sau bulgari.
Astăzi, Ionel Cococi şi-a anunţat intenţia a modela nu numai lutul, ci şi destinele consătenilor săi, anunţându-şi candidatura la Primăria Vădastra. Meşterul a postat pe you tube un clip de 8,29 minute, în care explică de ce s-a decis să candideze şi care îi sunt intenţiile. „Prioritar este să începem cu sănătatea, cultura şi învăţământul, (…) să dăm locuitorilor şansa de a controla primarul, nu primarul comunitatea!”, spune meşterul, îmbrăcat în costum popular, lângă el cu vasele care l-au făcut celebru, pe parcursul mesajului auzindu-se din curte cântecul cocoşului.
Candidatul PNL atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă învăţământul în comună, copiii fiind nevoiţi să facă meditaţii, spune el, dar şi asupra importanţei promovării culturii şi tradiţiilor locale- înfiinţării un ansamblu de dansuri populare, a unei clase de canto, de instrumente muzicale, de teatru, etc. „Important este să nu ne pierdem tradiţiile, să ne folosim de numele Vădastra care azi este un brand naţional şi internaţional. Astăzi, cultura Vădastra se studiază în marile universătăţi ale lumii, în timp ce situl culturii Vădastra azi e abandonat la noi!”, atrage atenţia candidatul.