BAC special pentru olimpici, campioni şi cei care dau admitere în străinătate

253
foto: arhivă

În perioada 14- 27 mai, Ministerul Educaţiei organizează sesiune specială de Bacalaureat pentru olimpici, campioni şi absolvenții de liceu care susțin admiterea în universităţile din străinatate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de bacalaureat. Sesiunea specială va fi organizată la Braşov.

Joi şi vineri, absolvenţii de liceu care nu pot susţine examenul de bacalaureat în sesiunea normală, se pot înscrie la sesiunea specială organizată de Ministerul Educaţiei la Braşov. Această sesiune este dedicată olimpicilor, absolvenţilor de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi absolvenţilor care susţin admiterea în universităţile din străinătate.
Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 16-17 mai -evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternal, 18-19 mai -evaluarea competenţelor digitale şi 20-21 mai -evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise au următorul calendar: 23 mai -limba şi literatura română, 24 mai- proba obligatorie a profilului, 25 mai -proba la alegere a profilului şi specializării şi 26 mai -limba şi literatura maternal.
Rezultatele finale vor fi afişate pe 27 mai.